Signe Molde
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Signe Molde på forsiden af det nye Euroman

Signe Molde: Det her kan gøre mig pinligt berørt

Her fortæller Signe Molde om et særdeles akavet øjeblik med prins Joachim.

Signe Molde er ekspert i pinligheder. Hun har lavet mere telefonfis end de fleste, hun har drillet statsministeren for åben skærm og fået en bøde for ulovlig våbenbesiddelse.

Men er der noget, der kan gøre hende pinligt berørt?

Signe Molde tænker. Længe.

”Engang blev jeg sendt afsted til et arrangement i Møgeltønder, hvor prins Joachim deltog i fejringen af digtet ’Guldhornene’ i forbindelse med indvielsen af et kulturcenter. Jeg skulle dække begivenheden for ’Det Nye Talkshow’. Planen var, at jeg ville læse digtet op for prins Joachim.

Da jeg gik i gang med at læse, skabte det en meget akavet stemning, indtil han afbrød mig og meget højt råbte ’Tak’. Jeg stoppede oplæsningen, og for ligesom at sige ’Hey, det var bare for sjov’, krammede jeg ham pludselig.

Jeg havde ikke planlagt det, og det var virkelig ikke for at drille ham, tværtimod. Men det hele blev utrolig akavet, fordi han blev stiv som en pind. Det var ikke særlig rart. Jeg har ikke lyst til at ydmyge nogen.

Det er bare tarveligt. Folk skal have mulighed for at komme igen. Forleden mødte jeg i øvrigt en, der have siddet ved siden af prins Joachim den dag episoden skete. Hun fortalte, at hun havde kæmpet bravt for ikke at bryde sammen af grin i situationen. Det tog jeg som en form for ros.”

Andre gange?

”På børneradio lavede vi på redaktionen engang en sketch med blinde børn. Jeg kan ikke huske joken, men jeg kan huske, at det gik meget stærkt. Bagefter modtog vi et brev på redaktionen.

Brevet var skrevet af nogle forældre, og tonen var virkelig fin. De ville bare fortælle, at deres dreng var kæmpe fan af børneradio, han sad derhjemme og hørte programmet hver dag, og han var blind.

Da han hørte sketchen, var han begyndt at græde. Det skulle vi tænke over til en anden gang. Vi var simpelthen så skamfulde. Forældrene havde ret, det var slet ikke sjovt. Det var bare noget, der var gået for stærkt. Vi skrev tilbage og indrømmede blankt, at vi skulle have tænkt os bedre om. Undskyld.”

Læs hele interviewet i det nye nummer af Euroman. Du kan også møde en lang række andre sjove kvinder som Bodil Jørgensen, Julie Rudbæk og Ditte&Louise.

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Signe Molde

LÆS OGSÅ: 10 sønderjyske vendinger, som alle burde bruge

LÆS OGSÅ: 230 ting man burde gøre noget mere

LÆS OGSÅ: