Vækstlån har hjulpet over 5.000 virksomheder landet over med kapitale indspark.

Vækstlån har hjulpet over 5.000 virksomheder landet over med kapitale indspark.

Video: Har du ambitioner og en solid plan, så har du måske også pengene

Det gælder om at smede, mens jernet er varmt. Det kan virksomheden Fiberline skrive under på. Efter at være blevet sendt til tælling af finanskrisen er de nu på benene igen og i fuld vækst med hjælp fra Vækstfonden.

 Rom blev ikke bygget på en dag.

Det måtte virksomheden Fiberline også indse, da de i 2007 skulle trænge igennem på nye markeder. Fiberline laver strukturelle materialer, som tager op til 15 år at producere. Kombineret med en stigende efterspørgsel og 90 % af produktionen, som i forvejen går til eksport, stod det hurtigt klart, at der skulle kapital til at drive en sund forretning.

Efter krisen, der påvirkede både kunderne og derfor også Fiberline, er efterspørgslen nu igen steget. Og det er vigtigt at smede, mens jernet er varmt, hvorfor Fiberline fik fat i Vækstfonden for et lån.

Det kan være svært at få finansieret hvis egenkapitalen er for spinkel, hvorfor et Ansvarligt Lån var løsningen. Skulle man stå med sin egen virksomhed og finde askepothistorien om Fiberline interessant, skal man ikke holde sig tilbage. Vækstlån hjælper nemlig alle små og mellemstore virksomheder med at skaffe finansiering til deres vækst planer. Mangel på at stille sikkerhed for et lån er tit en barriere, men hos Vækstfonden er ambitioner om vækst og en solid plan nok i sig selv.

Det er højst sandsynligt derfor, at Vækstlån har hjulpet over 5000 virksomheder landet over. Skulle man være helt nystartet, er der også rig mulighed (se videoen om de 3 studerende fra virksomheden Volt).

Er du nystartet, vil det typisk være svært at fremvise nøgletal og en historik for salg og produktion, som normalt er forudsætningen for at få et lån. Her hjælper Vækstfonden dig. Typisk ved at samarbejde med din bank og måske revisor, hvor den mest optimale løsning sammensættes.

Se videoen og læs meget mere, hvis du skulle have en god idé eller en virksomhed med potentiale.

Se, hvad vi ellers skriver om: Annonce og Video