'Borgen' – sæson 4

Adam Price og DR's politiske dramaserie 'Borgen' gør comeback efter ni års pause. Serien, der modtog flere Emmy-priser, gjorde Birgitte Nyborg til Danmarks første kvindelige statsminister og blev beskyldt for at påvirke virkelighedens politiske spil på Christiansborg.

Sidse Babett Knudsen er tilbage i rollen som Birgitte Nyborg, og i den nye sæson er hun netop udnævnt til udenrigsminister efter en længere periode i oppositionen. Skuespiller Birgitte Hjort Sørensen fik sit store gennembrud i rollen som journalisten Katrine Fønsmark, og når vi møder hende igen, er det som nyhedschef for en landsdækkende tv-station.

Blandt de nye navne på rollelisten er Mikkel Boe Følsgaard, Magnus Millang og Özlem Saglanmak.

Premiere 13. februar på DR

 

’Vikings: Valhalla’

Efter hele 89 afsnit skrev man i 2021 det sidste kapitel af den episke hitserie 'Vikings' – og så alligevel ikke helt. Universet og sagaen fortsætter nemlig nu i en spin-off-serie.

’Vikings: Valhalla’ foregår mere end hundrede år efter afslutningen på den originale serie, nærmere bestemt i det tidlige 11. århundrede, og her vil man følge de kendte vikinger Leif den Lykkelige, Harald Hårderåde og Vilhelm Erobreren.  

Det er stadigvæk 'Vikings'-skaberen Michael Hirst, der står bag universet. Forvent masser af sværdslag, vilde landskaber og et stænk af overtro. 

Premiere 25. februar på Netflix

 

'Mere voksen end Bjerrehuus' – sæson 2

”Jeg er mere nede på jorden, og på det punkt er vi forskellige. I den måde han (Oliver Bjerrehuus, red.) har levet sit liv på, har han vist, hvad man ikke skal gøre. Eller hvad jeg ikke synes, man skal gøre. Mit ungdomsoprør har måske været at tage skolen seriøst i modsætning til ham. Gå op i noget fagligt. Han ville kalde det konservativt.”

Sådan beskrev Oscar Bjerrehuus forskellen på ham og hans kendte far, modellen og festaben Oliver Bjerrehuus, da de sammen medvirkede i Euromans store far og søn-tema i 2018. Sidenhen lavede DR en dokumentarserie om deres unikke forhold, og nu er man klar med en ny omgang af 'Mere voksen end Bjerrehuus'.

Oscar er i starten af 20'erne, arbejder i Joe & The Juice for at kunne forfølge sin DJ-drøm, men bliver stadig mødt med fordomme omkring sit efternavn.

Kan streames nu på DRTV

 

’Pam & Tommy’

'Baywatch'-skuespillerinden Pamela Anderson og Mötley Crüe-trommeslageren Tommy Lee stod for et af de mest kuriøse ægteskaber i 1990'erne. Efter kun at have kendt til hinanden i 96 timer, lod de sig vie. De trak for alvor overskrifter, da et sextape mellem Anderson og Lee blev stjålet på deres ejendom og senere blev lagt på nettet og gik viralt.

Nu fortælles historien om deres kaotiske ægteskab i en ny miniserie, og det kan ikke blive kedeligt. Lily James virker meget overbevisende som en ung Pamela Anderson.

Premiere på Disney+ 2. februar

 

'Raised by Wolves' – sæson 2

Instruktør Ridley Scott har været særdeles produktiv det seneste år med blandt andet spillefilmene ’House of Gucci’ og ’The Last Duel’, og nu er han også klar med næste sæson af sci-fi serien ’Raised by Wolves’. 

Danske Amanda Collin indtager stadigvæk den ene hovedrolle som androiden Mother, mens Abubakar Salim udgør den anden som androiden Father. Parret og deres seks menneskebørn udsættes for nye udfordringer og dilemmaer, da de bliver en del af en tropisk koloni i seriens postapokalyptiske verden.

I øvrigt er Peter Christoffersen også ny dansker på rollelisten.

Premiere 4. februar på HBO Max