Eksklusivt for euroman.dk: Nu kan du se kortfilmen ’For Enden af Regnbuen’ med Jonathan Harboe

For første gang nogensinde har vi æren af at kunne vise en kortfilm eksklusivt for euroman.dk. Med inspiration fra film som ’Pusher’ og ’Fargo’ følger man en forbryder spillet af Jonathan Harboe på flugt fra sin makker og politiet gennem det øde og smukke landskab i Nordjylland.

Når man ser den danske underverden på film, foregår det ofte i vante københavnske rammer. Her har vi hørt accenten, set gaderne og følt pulsen. Men i den nye kortfilm ’For Enden af Regnbuen’, som du nu kan se her på euroman.dk, er vi langt fra hovedstadens brokvarterer.

Filmens instruktør, Casper Balslev, er selv fra Hjørring, og han har længe villet lave en film fra det sted, hvor han vokset op.

”Jeg er vokset op med min gamle videobutik i Hjørring, der hed Vendelbo Video, hvor jeg har lånt rigtig mange film, både a- og b-film, som barn og teenager. Jeg har virkelig set mange videofilm og har altid været fascineret af nogle lidt forslåede karakterer, der prøver at komme på benene igen og har nogle at skulle hævne sig på,” siger han i vores store interview med ham.

I hovedrollen ser man den Jonathan Harboe, der slog igennem med komedieserien ’Sjit Happens’. Til denne rolle har gennemgået en større forvandling – både mentalt og fysisk. Han fik afbleget sit hår, droppede at gå i bad i dagevis, og han måtte arbejde hårdt for at få den helt rigtige nordjyske accent.

”Deroppe øvede jeg på dialekten med min medskuespillerinde Mathilde Emilie Christensen, som spiller min søster i filmen og selv kommer fra området. Hun terpede mig i nordjysk, og det er hendes skyld, at jeg er sluppet okay af sted med det,” fortæller Jonathan Harboe i dette interview.

Filmen har eksklusiv premiere her på euroman.dk.

Featuring:

Jonathan Harboe
Josefine Tvermoes
Mathilde Emilie Christensen
Bo Thomas

Director: Casper Balslev
Screenplay: Christian Gamst Miller-Harris & Casper Balslev
Producer: Nadja Nørgaard Kristensen
DOP: Manuel Alberto Claro, DFF
Editor: Emil Gundersen
Production design: Anne Gry Skovdal
Wardrobe & make-up: Sara Sofia Kasper
Casting: Artist by Ditte Kiel
Sound Design: Kasper Janus Rasmussen
Composer: Martin Dirkov
Colorist: Nurali Kushkov
PRODUCED BY NEW LAND with support from SKALLERUP SEASIDE RESORT & DANSKE DRAMATIKERE
#FORENDENAFREGNBUENFILMEN
©NEW LAND 2019 ALL RIGHTS RESERVED