scroll-down

Frisøren guider: Sådan klipper du dig selv

Frisørerne har lukket, og håret vokser ukontrollerbart. Men der er håb her, hvis du ligesom Søren Brostrøm tør kaste dig ud i selvklip.

Af Sofie Valentin
Foto: Antonia Bang-Wolff / MAGNAFIED
Kultur Euroman

I weekenden sprang Danmarks coronageneral ud som hjemmefrisør. Han stod i en situation, som mange muligvis kan nikke genkendende til i disse tider, hvor det ikke er muligt at sætte sig i frisørstolen, nyde en kop kaffe og et godt magasin og forlade salonen som en ny og velklippet mand.

Søren Brostrøm måtte ty til maskinen for at få en præsentabel frisure til sine kommende pressemøder, og selvom de fleste danske mænd ikke har et presserende behov for at have en kameraklar hårpragt de næste uger, vil en forårsklipning nok pynte på de fleste.

En hjemmeklip kan dog hurtigt blive en noget speget affære, hvor impulsive og hurtige valg resulterer i frisurer, der ikke er videre misundelsesværdige - en irrationel beslutning om køre håret helt i bund, der blev taget med et naivt håb om at ligne en ung Brad Pitt, men i stedet har efterladt dig som den engelske prins William, eller en øjebliksbeslutning om en hurtig studsning, der ufrivilligt har givet dig en frisure, som kun Rudi Völler ville kigge længselsfuldt efter.

Vi har allieret os med frisør Kim Wolff, bedre kendt som Kipo, der guider os gennem sin egen hjemmeklipning og samtidig giver gode fifs til, hvad man skal gøre, hvis man selv skal svinge saksen.

Hvilke redskaber skal man bruge til at klippe sig selv – går en køkkensaks?
”Du skal bruge en saks og en kam, og jeg vil fraråde at gå i køkkenskuffen efter saksen. Det optimale vil være at købe en saks til formålet, fx i Matas.”

Hvad var det første, du gjorde, da du skulle klippe dig selv?
”Jeg starter med at klippe pandehåret, og jeg klipper op i det. Pas på med ikke at klippe det for kort. Man skal lave et vertikalt klip i stedet for et vandret, for når man laver et vandret klip, som de fleste er tilbøjelige til, så er løbet kørt. Man klipper stille og roligt op i det, så man får nogle bløde ender.”

Se, hvad vi ellers skriver om: