Sponsoreret af Nespresso

”Det er noget med to børn, der har gang i hver deres skål cornflakes, men som de har fået tørret godt rundt i håret. Og bare tæer, der træder rundt i Havrefrasen.”

Le Gammeltofts beskrivelse af en klassisk hverdagsmorgen hos familien Gammeltoft. Et scenarie, som de fleste småbørnsfamilier nok kan nikke genkendende til. Hun sidder ved det ryddelige bord i huset på Amager, selvsamme bord, hvor cornflakes, børnefingre og kaos kun et par timer forinden regerede. Nu synes roen at herske, som hun sidder der med sin cappuccino – hendes foretrukne kaffevariant, brygget på hjemmets Nespresso-maskine.

Men ser man bort fra det rutinemæssige småbørnskaos, så er morgenstunderne faktisk nogle af dagens stunder, som Le Gammeltoft værdsætter allermest – bl.a. på grund af den der dagens første kop kaffe.    

”Jo, for det er jo også her, at vi lige får det der kvarter-tyve minutter til bare at chille og hygge sammen som familie. Og så har jeg et eller andet med dagens første kop kaffe. Det er super nørdet, men jeg har taget mig selv i at glæde mig til at falde i søvn om aftenen, bare så jeg kunne vågne og få dagens første kop. Det er lidt det samme, der gør sig gældende, når jeg skal ind på kontoret. Det er blevet et helt lille ritual, hvor jeg tænder computeren og så laver denne her rigtig gode kop kaffe,” fortæller hun. Betegnelsen ’kaffe-aficionado’ vil hun dog ikke have siddende på sig.

”Nej, men jeg er typen, der, hvis jeg har købt en kaffe, og der er for meget skum i, så går jeg tilbage og klager. Kaffen skal sidde lige i skabet. Det gælder også for min mand. Vi er ikke kaffe-aficionados, nej, men vi kan virkelig være nogle kaffe-kællinger.”

Hver eneste morgen sætter Le Gammeltoft den lilla kaffevariant, Arpeggio, i sin Lattissima One kaffemaskine. Arpeggio er nemlig oplagt til brygning af Cappucino.

Kreative ’rants’
De fleste vil nok huske Le Gammeltoft fra hendes tid som radiovært på P3 eller som en af Danmarks mest progressive dj’s. Nogle vil måske også huske, at hun var medejer af en bar en kort årrække. Men det hører alt sammen fortiden til. Ud over familien har Le Gammeltoft i dag kun ét projekt: Heartbeats. Et kultursite, der producerer indhold på tværs af platforme fra radio over tekst til video. Officielt hedder titlen direktør, men Le Gammeltoft anser sig mest af alt som kreativ chef. Det er også derfor, de små pusterum i hverdagen er blevet en prioritet for hende.

”Når der er travlt, og alting larmer, får jeg ingen ideer. Det kan jeg derimod få, når jeg har tid til bare at sidde og surfe lidt rundt på nettet. Eller nu, hvor jeg er begyndt at vinterbade. Så sidder man efterfølgende i en sauna og bare glor ud i luften, og så kommer ideerne,” fortæller hun.

”Men jeg kan ikke bare sætte mig ned og være kreativ på kommando. Der har jeg lært, at jeg skal mærke efter, når kreativiteten er der. Når jeg skriver en klumme eller artikel, så er det, fordi jeg har fået en idé, og så skriver jeg det hele ud på 10 minutter i ét ’rant’ (tankestrøm, red.). Det samme kan gælde ideerne, jeg får til Heartbeat. Så kommer jeg ind på kontoret, larmer helt vildt med min idé og går igen, så folk nogle gange må sidde tilbage og kigge på hinanden med et ’Hvad fanden snakkede tossen lige om?’” 

Ned med dundrende stress
Beslutningen om at forlade P3 i 2013 og starte Heartbeats bundede for Le Gammeltoft i en generel utilfredshed med radiokanalen. Som gæst i programmet ’Den sorte boks’ på P3 fortalte hun tidligere i år, at det bl.a. var P3’s iver efter at være de største for enhver pris sammen med radiokanalens ’se-mig-værteri’, der fik hende til at sige stop. Men hvorfor blev baren og dj-karrieren skrottet i samme ombæring?

”Helt konkret handlede det om, at da vi åbnede baren, havde jeg lige startet Heartbeats, og min første datter var ca. halvandet. Så der gik ikke lang tid, før jeg gik ned med dundrende stress,” siger hun med samme selvfølge, som 2+2 giver 4.

”Med dj-karrieren handlede det også om, at jeg i forvejen ikke har særlig meget tid med mine børn. Når man arbejder så meget, som jeg gør, så har jeg dem måske fra fire til syv i hverdagen, og i det tidsrum skal vi også lige nå at lave mad og rydde op, og så skal de i seng. Så hvorfor skal jeg ligge og sove weekenderne væk?”

En konstatering, der synes at tegne billedet af en Le Gammeltoft, som måske i højere grad er begyndt at sortere fra og prioritere de ting i livet, der giver værdi og glæde.

”Dj-karrieren gjorde mig megaglad i gamle dage, men med to børn og et krævende arbejde er det nogle andre ting, der gør mig glad i dag,” forklarer hun.

”I dag synes jeg, at hverdagens trummerum kan være megafed. Den skal blot brydes lidt op. Vi er fx begyndt på sådan nogle ting som at tage på Den Blå Planet og spise aftensmad eller køre ind forbi Amalienborg og se vagtskifte. Eller det kan også bare lige være det der med at tage sig en halv time, hvor man laver sig en god kop kaffe, og så bare sidde og chille lidt på nettet.”

Lattissima One

Lattissima One fra Nespresso sikrer, at dagens små kaffe-pusterum er af allerhøjeste kvalitet. For Le Gammeltoft er hjemmets Nespressomaskine uundværlig, netop fordi dagens første kop netop er så vigtig. Førhen lavede hun french brew, fordi det var let og hurtigt, men med Lattisima One kan hun på få sekunder brygge dagens første - og vigtige - Cappuccino. Lattissima er udstyret med et helt nyt innovativt mælkesystem, der bringer espressomaskinens enkelhed op på et nyt niveau, når dagen startes med en velsmagende Cappuccino, Latte Macchiato eller en helt tredje kaffevariant. En enkelhed, der går igen, når det gælder rengøring, finish, materialer og design.

Advertisement