Der er efterhånden så mange varianter inden for badebukser, at det kan forekommer som en urskov at vælge årets par, hvis man gerne vil være nogenlunde up to date. Det kan være rart at være lidt på forkant med valget, så du ikke ender med at hive det første og bedste par ned fra hylden i Sportsmaster, når solen først bager for alvor, og du bare hungrer efter at svale dig i bølgerne.

Den essentielle beklædningsgenstand af det hurtigtørrende materiale har gennem tiden haft mange former og længder, men hvilke retningslinjer skal man gå efter i år?

Ikke for tæt og ikke for langt
Mange mænd drømmer måske om, at de ligner Michael Phelps, når de stiger op ad swimmingpoolen på sommerferien iført den stramtsiddende speedo-model.Men det er de færreste mænd, der kan bære denne form for badebukser.

Ifølge Euromans moderedaktør Frederik Lentz Andersen er det et absolut no go at skrue sig ned i den tætsiddende speedo.

”Det er sjældent særligt flatterende for en mandekrop at bære speedos. De kan faktisk være en smule intimiderende, når de sidder så stramt og mænds behåring er ofte en kraftig behåring i det område. Du skal ikke bruge speedo’s med mindre, du er til sportstævne,” siger han.

Bliv venner med Euroman på Facebook

Den meget længere model som fx de såkaldte boardshorts, der oftest går helt ned over knæene, er heller ikke et godt valg, hvis du gerne vil følge årets strandmode.

”Hvis du vælger de helt lange badeshorts, så er risikoen stor for at du kommer til at ligne en lille dreng,” siger Frederik Lentz Andersen.

LÆS OGSÅ Guide: Sådan klæder du sig som en chef

Tættere på skridtet end knæene
Den længde moderedaktøren anbefaler, er sammenlignelig med 80’ernes fodboldshorts, der slutter på den øverste halvdel af lårene.

”Badeshorts skal være i samme længde som fodboldlandsholdets var anno ’84”, siger Lentz Andersen, han uddyber:

”Tættere på skridtet end på knæene.”
Det kan godt betale sig at købe badeshorts, så du har noget at skifte med. Moderedaktøren anbefaler at man anskaffe sig minimum to par, så man ikke nødvendigvis skal bade i dem, som man ligger og sveder i på stranden og omvendt.

Farve og mønster
Til enhver tid skal du vælge klassiske, ensfarvede shorts, mener magasinets moderedaktør.

”Man skal vælge ensfarvede shorts uden print. Men der må gerne være et diskret mærke eller en hvid maritim stribe henover, hvis shortsene er mørkeblå,” siger han og tilføjer:

”Det er ikke på shortsene, du skal vise din humor. Hvis du endelig skal have noget med print, så er Paul Smith nok vejen at gå, deres print kan være ret diskrete.”

LÆS OGSÅ Rød er forårets farve

Hår- og bademode
Ifølge Frederik Lentz Andersen skal man helst lade sin kropsbehåring være – med mindre man har meget hår på ryggen.

”Få vokset ryggen, hvid du har meget hår her,” siger han. ”Brystet og maven er lidt mere et temperamentsspørgsmål. Hvis du har et tungt ’gorilla-slips’, så kan det godt betale sig at tynde det lidt ud.”

Shorts efter hvad du skal
Herunder har vi samlet et par bud på badeshorts du kan købe i år.

LÆS OGSÅ Guide: De 10 bedste online herretøjsbutikker


HM. Korte badeshorts 129kr.


Zara. Basic korte badebukser 199kr.

Her er et eksempel på at diskret mønster er ok. Det kan både være maskulint og minimalt.

Cos. Checked swim shorts 370kr.


 Paul Smith. Jeans Classic Swim Shorts Orange 929kr.Marc Jacobs. Marc by Marc Jacobs. Mid-Length Swim Shorts : 1,122kr.
 

Olebar Brown: Bulldog. Dark Sand Mid-Length Swim Short 1,409kr.LÆS OGSÅ Sommeren er på vej: Sådan finder du den perfekte solbrille

LÆS OGSÅ Polotrøjen gør comeback

LÆS OGSÅ Syv sko der går til alle tider