Topdesignerens første bud på herretøj

Topdesignerens første bud på herretøj

Se billederne: Stella McCartney lancerer sin første kollektion til mænd

En af skjorterne er inspireret af faren. Der havde hugget sin fra konen.

Sidst i sidste uge fejrede Stella McCartney præsentationen af sin første herrekollektion med en lille festlighed, hvor blandt andre Beastie Boys og Neneh Cherry kom forbi og underholdt.

Og hvor var det så henne? Nåjo, det var i Abbey Road Studios, hvor hendes far og resten af hans band indspillede en ganske populær plade i 1969.

Stella McCartney er født med en mere end almindelig tæt forbindelse til musikbranchen, så det er både klogt og modigt, at hun har satset på og skabt sig succes inden for en anden metier.

Alligevel ville Vogue gerne have designeren til at svare på, om hun havde haft brug for input og hjælp fra sin far i sit første forsøg på en herretøjkollektion.

Stella McCartney svarede, at ting hist og her i kollektionen var inspireret af Paul McCartney, men at han ellers ikke havde haft nogen særlig indflydelse på tøjet.

Dog var der en skjorte med fuglebroderi på, som hun havde set på sin far på et gammelt billede. Men skjorten var egentlig hendes mors, Linda McCartneys.

I vores andedam er Stella McCartney nok mest berømt for at designe kjoler til Caroline Wozniacki for Adidas. Og det var da også et samarbejde med det tyske sportsfima, der satte gang i tankerne om at lave herretøj.

Som designeren siger til Vogue.

"For 11 år siden, da jeg lancerede Adidas-kollektionen, var der en fyr, der kom hen til mig og sagde 'ville du lave det samme til mænd'. Det såede helt klart et frø."

Her kan du se træet, der voksede ud af det. Dele af Stella McCartneys forårkollektion til mænd kan forudbestilles her.

 

 LÆS OGSÅ: Video: Palace og Adidas teaser ny kollektion i 90'er-parodi

 LÆS OGSÅ: Velour er en af efterårets største tendenser

 LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nummer 1