Jørgen Leth er en af den slags gæster, der ikke behøver nogen introduktion. Gennem et helt liv har den 85-årige Leth skrevet bøger, lavet film, udgivet digte, kommenteret cykling og sanset sig gennem tilværelsen. En mere oplagt gæst til Arbejdstitel er svær at forestille sig.

I en lejlighed på Nørrebro møder vi Jørgen Leth, der netop hjemvendt fra filmfestivalen i Venedig. Med os har vi taget smørrebrød fra Møntergade, der, på trods af at de ikke gør sig i take-away, naturligvis er villig til at gøre en undtagelse, når det nu lige er Jørgen Leth, det drejer sig om. Jørgen får en sild og en roastbeef, det sædvanlige, og så kan interviewet begynde.

Hvordan gør man sig klar til at tage i lufthavnen? Hvilken avis er verdens bedste? Hvordan er Jørgens ritual med at handle tøj i Armani i Paris? Og hvordan foregår det egentlig, når man sælger en scene fra filmen ’66 Scener fra Amerika’ til Burger King i en reklameblok under Super Bowl?

Jørgen Leth er trods sin høje alder stadig i gang. Virkelysten er enorm, der er stadig byer, der skal besøges, men kroppen begynder at sætte grænser for hans formåen. Et faktum, han begræder.

Jørgen Leth og de to værter Oliver Enné og Kristoffer Dahy Ernst kommer naturligvis også omkring det faste segment Overvurderet/Undervurderet. I dagens anledning bliver der både talt om autografer, at være en snob og at have solbriller på indenfor.

Du kan lytte til det helt nye afsnit af Arbejdstitel med Jørgen Leth øverst i artiklen her eller på alle platforme lige nu (selvfølgelig undtagen Podimo, som er grotesk overvurderet).