Korruption og krav om penge under bordet  er stadig et omfattende problem i europæisk topfodbold. Det fortæller Euromans hemmelige fodboldinsider.

Tidligere har han berettet, hvordan den danske topscorer Thomas Dalgaard blev handlet med returkommission, men i denne måneds udgave af magasinet giver han nu et endnu mere aktuelt eksempel, der involverer en forhenværende Superliga-spiller, en russisk klub og en drøm om Premier League.

”Det handler om en spiller, der vækker varme minder i den københavnske fodboldbevidsthed. Kåret til Superligaens bedste og det offensive epicenter på alle tiders bedste danske klubhold,” skriver fodboldinsideren, der bevidst afholder sig fra at nævne den omtalte spiller med navn. Men det står jo enhver frit for at gætte.
 
I sommer stod den unavngivne spiller overfor et klubskifte. Ifølge fodboldinsideren havde Premier League-klubben Leicester City tilbudt hans arbejdsgiver en sum på 40 millioner kroner.

”Den russiske klub takkede nej til det konkrete tilbud, men stort ja til at forhandle videre,” skriver fodboldinsideren. 


Tre dage inden transferdeadline sikrede Leicester City sig Esteban Cambiasso, der var transferfri efter 10 år i italienske Inter. Foto: Gettyimages

I løbet af de næste par uger nærmede de to klubber sig hinanden, og det var tilsyneladende kun et spørgsmål om, hvornår spilleren skulle præsenteres i Leicesters blå-hvide trøje.

Alligevel gik noget galt. For selv om det virkede som en formssag, var spilleren endnu ikke rejst til England, hvor kontrakten lå uden underskrift, da transfervinduet var ved at lukke.

”Klokken blev 20, 21 og 22. På den sidste dag af transfervinduet. Spilleren ventede rejseklar foran sin bolig. Hen under den lange augustaften, da solen gik ned, bredte der sig for første gang en stemning af mistro og tvivl. Og klokken 23.52, otte minutter før transferdeadline, stod det klart, at forhandlingen var død.”

Men hvordan kunne det ske? Fodboldinsideren forklarer:

”Fordi forhandlingen blev ledt af en engelsk agent, valgt af Leicester, var det ikke muligt for præsidenten i den russiske klub at få returkommission.”  


Leicester Citys manager Nigel Pearson hentede argentineren Leonardo Ulloa  i Brighton i juli måned. Hans makker i angrebet skulle findes i den russiske liga. Foto: Getty

Returkommission er en udbredt form for svindel i forbindelse med spillerhandler, hvor parterne enes om, at der betales et større beløb end den officielle købssum, for at nogle af pengene ad omveje kan lande i lommerne på for eksempel klubpræsidenterne.

Du kan læse mere om returkommission her og mere om handlen mellem Leicester og den russiske klub i denne måneds nummer af Euroman. 

LÆS MERE: Videnskabelig analyse: Di Maria for dyr - Suarez et godt køb

LÆS MERE: Dansk par foretager vin-svindel for millioner

LÆS MERE: Da to skotter narrede hele hiphop-industrien