UFC-stjernen Conor McGregor er tilbage. Men hvor har han været? scroll-down

UFC-stjernen Conor McGregor er tilbage. Men hvor har han været?

MMA-kæmperen fra Dublin gik fra bistandsklient til global superstjerne på rekordtid. Han kunne ikke navigere i succesen, og de mange fristelser ledte ham ud på et sidespor, som var tæt på at koste ham karrieren. Nu har turbulensen lagt sig og ’kongen’ er tilbage for at genvinde tronen i UFC.

Af Martin Bøge Pedersen
Foto: Getty Images
Sport Euroman

EN UNG, HJEMMEBOENDE Conor McGregor kigger på brevet, han står med i hånden. En opkrævning for endnu en ubetalt regning. Han kigger smilende ind i kameraet og siger:

”Stil dig op i køen”

Og smider så brevet over i bunken af hvide kuverter efterfulgt af en høj latter.

Ovenstående er en scene fra dokumentaren ’Conor McGregor: Notorious’, hvor man oplever en purung McGregor, som netop har lagt livet som blikkenslager på hylden for at hellige sig MMA 100 procent.

Hans drøm om at blive et globalt navn i en sport, som stadig var bandlyst i flere lande, faldt ikke i god jord hos hans forældre. Det endte i et voldsomt skænderi, hvor McGregor forsikrede dem om, at han ville være millionær i en alder af 25 – han rundede dog de 26, inden han kunne vise dem den første million dollars rulle ind på bankbogen.

På rekordtid har middelklassedrengen fra Dublin skabt sig et navn, som giver genlyd i alle afkroge af sportens verden. Den 32-årige MMA-kæmper, som havde en drengedrøm om at skrive sig ind i historiebøgerne, er gået fra bistandshjælp til UFC-titler, millioner på bankbogen og status som den største stjerne i MMA nogensinde.

Conor McGregor er den første UFC-kæmper i historien til at besidde knockout-sejre i både fjervægt, letvægt og weltervægt-divisonen. UFC har eksisteret siden 1993, og McGregor har dystet i organisationens regi siden april 2013, men allerede nu sidder han på fem af de seks bedst sælgende pay-per-view-events gennem årene.

STARTEN PÅ EVENTYRET begyndte den 1. januar, 2013. Imens de fleste lå med tømmermænd ovenpå fejringen af årsskiftet, gik UFC-kommentatoren og podcast-værten Joe Rogan til tasterne og sendte en Twitter-besked til en endnu ukendt MMA-kæmper fra den irske hovedstad ved navn Conor McGregor. Dagen før, nytårsaften 2012, havde den 24-årig MMA-kæmper vundet sin anden titel i ’Cage Warriors’, en mindre europæisk organisation, som har været springbræt for flere UFC-kæmpere, og han var nu den første MMA-mester fra Europa med to titler i to forskellige vægtklasser. Joe Rogan skrev:

”Jeg har lige set din kamp, Conor. Tillykke, du gjorde det fantastisk. Håber at se dig i UFC en dag. Held og lykke!”

Fem uger senere underskrev Conor ’The Notorious’ McGregor sin første kontrakt med UFC.

6. april samme år fik ireren sin UFC-debut i Stockholm. Kampen vandt han på bare 67 sekunder og blev honoreret med en ’Knockout Of The Night’- bonus på 325.000 kroner for sin indsats. ”60 G’s Baby!!” råbte han i mikrofonen, da han efterfølgende blev interviewet. Det var en milepæl i karrieren, og det skulle også vise sig at være første dag i en ny æra for UFC. Den irske superstjerne stjal billedet fuldstændig, i de følgende dage var det ham, alle medierne skrev om.

Fra starten forstod han at spille spillet og han var den prik, UFC manglede for at komme ud til det brede publikum. McGregor fik et kæmpe skub af organisationen, som indså, at de havde fundet en usleben diamant, der med lidt hjælp fra deres side kunne ændre hele landskabet og give dem adgang til et nyt publikum. UFC begyndte at fokusere på stort opsatte pressekonferencer med fokus på profiler fremfor de gamle traditioner, hvor det var UFC’s præsident Dana White, som var ansigtet udadtil. Den irske debutant kom ud af ingenting og med et brag af en debut ændrede han alting for organisationen.

DEN PERIODE, vi befinder os i nu, bliver omtalt som ’Conor McGregor-æraen’. Han har taget sporten fra undergrund til mainstream. Ikke alle kender til MMA eller UFC, men de fleste har hørt om fænomenet Conor McGregor.

Folk enten elsker ham, eller elsker at hade ham, men med sine talegaver og flamboyante fremtoning er han en personlighed, som er meget svær at komme udenom.

Som UFC’s præsident har udtalt:

”Der er bestemt ting man må finde sig i, når man arbejder med Conor McGregor, men han er det værd.”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her