1.jpg1. Æstetikeren

Equilibrium Disc 20 fra Genesis er ved første øjekast mest henvendt til stilsikre retrocyklister med sin stålramme, men djævelen er i detaljen: Oven i nostalgien skal lægges en forgaffel i karbon, Fulcrum Racing Sport DB hjulsæt, hurtige Clement Strada LGG 28-dæk, Shimano 105 og RS505 hydrauliske skivebremser. Vi citerer salmedigteren Thomas Kingo: ”Min sjæl, hvad vil du mer?”

17.400 kr. på genesisbikes.co.uk

2.jpg

2. Lækkert langærmet

Long Sleeve A/W Jersey fra 12.16 holder med sine vind- og vandafvisende materialer dig tør og varm selv på den vådeste og koldeste dag. Aerodynamisk konstrueret med stretchmateriale og med lynlås og ergonomiske baglommer, så du kan give dig fuldt ud i spurten, mens du samtidig ser godt ud.

1.300 kr. på twelvesixteen.cc

3.jpg

3. Den store duel

Et forrygende essay fra 1947 om rivaliseringen mellem de italienske campioni, Fausto Coppi og Gino Bartali. Curzio Malapartes prosa har dannet skole for de senere årtiers journalistiske dækning af cykelsporten, og blandt andre Jørgen Leth henter tydeligt inspiration her. Malaparte selv var en kontroversiel skikkelse med tråde til hjemlandets fascister.

Nøglecitat

”Fausto Coppi er ikke beskyttet af nogen helgen. Der er ingen i himlen, der passer på ham. Han har en manager og en massør, men de bærer ikke vinger. Han er alene. Alene på sin cykel. Han kører ikke med en engel på højre skulder. Han er en mand. En mand i ordets moderne, videnskabelige forstand. Bartali er en mand i ordets gamle klassiske forstand, ja, næsten i ordets metafysiske forstand. En asket, som ydmyger og glemmer kroppen, en mystiker, som kun tror på sin egen ånd og helligånden.”

’Coppi og Bartali’. Oversat af Bastian Emil Goldschmidt. Atlas (2017). 120 kr.

4.jpg

4. Ingen vej tilbage

Road to Nowhere er en capsule collection fra Pas Normal Studios, der har pustet nyt liv i den klassiske gilet, eller vest, som er din bedste ven i sadlen i omskifteligt vejr. Fremstillet i 100 procent japansk nylon og behandlet med DWR, Durable Water Repellent. Dobbelt lynlås giver nem adgang til jerseylommerne, og mesh-paneler får den til at sidde tæt, uden at det går ud over din vejrtrækning.

1.050 kr. på pasnormalstudios.com

5.jpg

5. En på kasketten

Pas Normal Studios har især skabt sig et navn med spændende collabs og æstetisk cykeltøj med høj funktionalitet. Cycling Cap er en stilet accessory, der også ser godt ud, når du ikke sidder på cyklen. 97 procent bomuld, 3 procent elastan.

185 kr. på pasnormalstudios.com

6.jpg

6. Plug and play

Elemnt Bolt GPS er muligvis den enkleste og mest aerodynamiske cykelcomputer på markedet.

1.800 kr. på eu.wahoofitness.com

7.jpg

7. Fodformet

Grimme som arvesynden, men toppen af poppen inden for cykelsko: Flagskibsmodellen Vaypor S fra Bont er designet til at være lettere, stærkere, hurtigere. 100 procent kulfiber med lukning i kevlar og mulighed for at varmforme skoen til din fod, så du får maksimal kraftoverførsel for pengene.

2.500 kr. på bontcycling.com

8.jpg

8. Tjek på styret

Blindchic er resultatet af et tohjulet møde på landevejen mellem den ungarske modedesigner Julia Vesmás og den slovenske art director Neza Peterca, der er bidt af en gal landevejsridder. De lancerede i 2011 firmaet med speciale i kvalitetsudstyr til cyklen og tohjulede eventyrere. Styrtasken MANU Marigold er lavet i cordura nylon med et hav af detaljer og kan bære fem kilo.

1.000 kr. på blindchic.bigcartel.com

9.jpg

9. Flaskepost

Logo Bidon er lavet af 20 procent genbrugsplastik og udstyret med en ventil med en fiks lukkemekanisme, som kan betjenes med en hånd. Nul ftalater eller BPA.

105 kr. på pasnormalstudios.com

10.jpg

10. Fingrene væk

RS Aero SF Gloves fra Assos er en superlet kørehandske med korte fingre, der er oplagt til varme dage. Den er fremstillet i fem forskellige tekstiler opdelt i 10 paneler og 3D-designet, så den følger håndryggens krumning, når du griber om styret. Udstyret med pads i syntetisk, perforeret læder.

399 kr. på assos.com

11.jpg

11. Værktøjskassen

Gaven til cykelrytteren, som har alt. 18k Gold Limited Edition Kit fra Lezyne indeholder seks essentielle værktøjer til landevejsrytteren og er pakket flot ind i en æske. Med blandt andet et forgyldt multi-tool, mini-pumpe og bidon-holder. For dig, som kører som en sheik.

2.300 kr. på lezyne.com

12.jpg

12. Gennemført hovedbeklædning

Hvad har modedesigneren Paul Smith og den italienske hjelmfabrikant Kask til fælles? De elsker begge cykelsporten i en sådan grad, at de nu er gået sammen om Protone-hjelmen med 14 ventiler, vaskbare pads og detaljer i læder. Passer på dit hoved og ser pæn ud, mens den gør det.

1.900 kr. på paulsmith.com

13.jpg

13. En lille en til halsen

Canyon/Sram Snood er en let og hurtigtørrende halsedisse til de kølige dage eller tidlige morgener. Fremstillet i patenteret og isolerende PrimaLoft.

140 kr. på rapha.cc

14.jpg

14. Når cykling bliver sex

Den franske filosof og tidligere rytter, Olivier Haralambon (født 1967) leverer et indlevende,
poetisk manifest for cyklingens væsen.

Nøglecitat

”Jeg ved også, at selv plastic-brystvorten på dunken, der sad i holderen på stellet, sikkert har hærdet sig inde i mig som en art arkaisk element af min seksualitet: Gennem den slags åbninger har jeg drukket størstedelen af det vand, jeg består af. Jeg har klemt disse plasticflasker som sukkerklæbrige bryster, med hovedet på sned, uden at fjerne blikket fra hverken vejen eller min bane.”

’Rytteren og hans skygge’. Oversat af Peer Bundgaard. Forlaget Bobo (2018). 249,95 kr.

15.jpg

15. Et selvpinende heltekvad

Poeten og diplomaten Paul Fournel, selv en ivrig amatørrytter, idoliserede som barn en af alle tiders største cykelryttere, Jacques Anquetil. Som voksen fandt han ud af, at idolet var mere kompliceret end som så med sit åbenlyse dopingmisbrug og sin semi-incestuøse livsførelse.

Nøglecitat

”Feltet dopede sig, og et felt ved, hvad der i al evighed er godt for et felt, og feltet er verden. Det vil aldrig lykkes udenforstående at fatte, at dét at sætte farten ned ikke er noget realistisk projekt, og at doping er en opfindelse, der går helt tilbage til smertens opfindelse. At doping er en fuldgyldig del af menneskehedens historie.”

’ANQUETIL – helt alene’. Oversat af Jesper Tang. Forlaget Bobo (2018). 249,95 kr.

16.jpg

16. Lappegrej til læderhuden

Ingen grund til at efterlade dit skind på sadlen: Brug ASSOS Chamois Crème før cykelturen og Skin Repair Gel efterfølgende. Ingen parfume, konserveringsmidler eller dikkedarer. Kun lindrende aktive stoffer til at genskabe skadet væv og lindrende naturekstrakter til ømme områder.

Skin repair, 169 kr. Chamois creme, 129 kr. på assos.com

17.jpg

17. Solsikker

Murad Waterproof Sunblock SPF 30 har ud over sine beskyttende egenskaber også fugtgivende egenskaber. Vandafvisende solcreme til både ansigt og krop.

263 kr. på proshave.dk

18.jpg

18. Ingen sure sokker

Green/Gold fra 12.16 er en letvægtsstrømpe i et miks af bomuld og lycra, som er forstærket i tå og hæl. Ud over åndbarhed er fokus på komfort og en særlig Q-fiber-teknologi, som er med til at hæmme bakterievækst og svedlugt.

120 kr. på twelvesixteen.cc

19.jpg

19. Den flamboyante landevejsrytter

SASTR Jersey er lavet i blødt 135 GSM-tekstil fra Italien, der er let, svedtransporterende og strækbart med 50+ UV-beskyttelse oven i hatten. Udstyret med sidepaneler, lynlås og reflekser. Som God & Famous selv siger det: ”Stop & Smell The Roses!”

900 kr. (eks. skat og import til EU) på godandfamo.us

20.jpg

20. Den har din ryg

Backpacken fra Qwstion er en velsiddende rygsæk i vandafvisende kanvas, der begår sig lige så godt på landevejen som i kontorlandskabet. Med et snuptag kan du lave den om til en briefcase ved at bruge sidegrebet i læder. Udstyret med lommer til nøgler blandt meget andet og med nok plads til en 17" laptop.

Fra 1.550 kr. på qwstion.com

21.jpg

21. Hvem ringer klokkerne for

Der findes to slags mennesker: Dem, som kan finde ud af at bruge en ringeklokke, og dem, som ikke kan. Sidstnævnte hører til klaphatten på cykelstien, som tror, at de forankørende cyklister fordamper, når bare han eller hun ringer insisterende og længe nok på ringklokken. Classic Shallow Brass Bell fra Lezyne er lavet af poleret messing og giver venligt, men bestemt, besked til omgivelserne om, at du er på vej. Brug den med omtanke!

100 kr. på probikekit.co.uk

22.jpg

22. Når enden er god

Hvis du tror, Brooks kun laver nostalgiske cykelsadler i læder, så tro om igen. Cambium C13 All Weather er lavet til Gajol-vejr med en ramme i kulfiber, vandtæt nylon og vulkaniseret gummi for øget holdbarhed og komfort. C13 har desuden en slidse i midten, der øger fleksibiliteten – og tager presset fra dine ædlere dele – under løb og længere distancer.

1.500 kr. brooksengland.com

23.jpg

23. Se mig i mørket

Joystick MK13 fra Exposure Lights lyser op i mørket som en pandelampe hos tandlægen. Forlygten har vundet et hav af priser og kommer med smartcharger, USB-kabel samt udstyr til at sætte den på hjelmen eller cykelstyret.

1.450 kr. på exposurelights.com

24.jpg

24. All-rounderen

Canadiske Argon 18 er kendt for sine high end racer- og tricykler og leverer med deres helt nye Gallium Disc en alsidig racemaskine med gode klatreegenskaber. Bygget med den hidsige geometri fra deres Pro-model og udstyret med skivebremser, så du hurtigt kan sætte en stopper for løjerne.

32.500 kr. på shop.unitedcycling.com

25.jpg

25. Rain Man

Raphas figursyede og vandtætte Commuter Jacket er designet til storbypendleren, der vil nå tørskoet frem uden at ligne et cirkustelt. Udstyret med vandtæt lynlås, refleks og meshfelter, som lader kroppen ånde.

870 kr. på rapha.cc

26.jpg

26. Et pumpende sportshjerte

Forfatter og instruktør Daniel Dencik er med afstand den bedst skrivende cykelsportsreporter herhjemme. Han kommer usædvanligt tæt på rytterne og nærmest helt ind i deres ultratynde kroppe, så man føler de hårdt pumpende lunger og hjerter.

Nøglecitat

”Det lyder muligvis mærkeligt, men jeg synes langt bedre om at køre op ad bakke end nedad. Der er noget ved en svagt stigende vej, der ansporer et vågent, livsdueligt menneske til at fortsætte. Cykling, den jævne spinden, der forplantes fra pedalerne over kæden til hjulene, skaber en smittende følelse af fremdrift.”

’Sportshjerte’. Gyldendal (2017). 149,95 kr.

2728.jpg

27. Cykelbrille

... i moderne, eksklusivt design af Euromans Senior Fashion Director Frederik Lentz Andersen og TWELVE.SIXTEEN i samarbejde med det nye, danske brille-startup MessyWeekend. Brillen er olivengrøn med udskiftelige glas i to farver, mørkegrønne til godt vejr og gule til overskyet vejr. Brillen har gul næseklemme, du selv kan indstille, så den passer dig perfekt. Brillen er håndlavet i de bedste materialer.

Pris: 649 kroner. Brillen er limiteret, så forudbestil den nu på messyweekend.dk. MessyWeekend faciliterer oprydningen af 10 kg plastikaffald for hver solgt brille.

28. Cykeltrøje

... i eksklusivt design af Euromans Senior Fashion Director Frederik Lentz Andersen og kreativ direktør Lars Dyhr fra Danmarks førende cykeltøjsbrand TWELVE.SIXTEEN. Trøjen er olivengrøn med gul halskrave. Den er skabt i markedets bedste kvalitet med detaljer, der vil skille dig ud fra mængden.

Pris: 950 kroner. Trøjen er snart til salg på twelvesixteen.cc. Her kan du supplere med bukser. Euroman anbefaler sorte bibshorts fra TWELVE.SIXTEEN.