Brombær, skovmærke og hvid chokolade

Gør Jacob de Neergaard og co fra Søllerød Kro kunsten efter og server denne fantastisk dessert med friske brombær.

Brombær, skovmærke og hvid chokolade
Offentliggjort

Brombær, skovmærke og hvid chokolade

Til ca. 10 personer.

50 friske brombær

Skovmærker til pynt

De friske brombær anrettes på en skovmærkemousse med bund af hvid chokolade. Øverst lægges et par stænger af hvid chokolade.

Derpå oversprøjtes brombærrene og moussen med ’kakaosprøjt’ – en blanding af kakaosmør og hvid chokolade.

Den færdige dessert sættes på køl til servering.

Skovmærkemousse:

150 g piskefløde

5 husblasblade

10 bdt. skovmærker

50 g æggeblommer – pasteuriserede

75 g sukker

350 g flødeskum

Piskefløden koges op, og den udblødte husblas smeltes deri. Skovmærkerne blendes i den varme fløde med det samme, og alt sigtes.

Pisk æggeblommer og sukker, og vend i.

Afkøl, og vend så til sidst flødeskum i massen, der derpå hældes op i en firkantet randform på 30 x 30 cm, hvor der i forvejen er lagt film i bunden, godt sat fast med tape. Sæt formen på køl.

Når moussen er fast, løftes den op ved hjælp af filmen, der fjernes, og moussen skæres i stykker a 3 x 15 cm, der sættes på frost.

Chokoladebund og -stænger:

500 g hvid chokolade

Isterninger (til isvand)

Brombær – frysetørrede – til pynt

Chokoladen lunes og smøres tyndt ud på transparent papir (ikke bagepapir!), så det passer med, at der er til 10 gange 3 x 15 cm – så skovmærkemoussestykkerne præcis passer ovenpå.

Resten af den smeltede chokolade fyldes på sprøjtepose og sprøjtes ned i isvand i lange stænger – chokoladen sætter sig med det samme. Tag stængerne op, og læg dem på bagepapir.

Når de er tørre, drysses de med de frysetørrede brombær, der er blevet pulveriserede.

Kakaosprøjt:

100 g kakaosmør

100 g hvid chokolade

Udstyr: elektrisk malersprøjte

Kakaosmør og chokolade lunes og blandes. Hældes på en elektrisk malersprøjte – andet dur ikke!

Prøv også panna cotta med hvid chokolade og rabarber.