Brombær, skovmærke og hvid chokolade
Til ca. 10 personer.50 friske brombær
Skovmærker til pynt
De friske brombær anrettes på en skovmærkemousse med bund af hvid chokolade. Øverst lægges et par stænger af hvid chokolade.
Derpå oversprøjtes brombærrene og moussen med ’kakaosprøjt’ – en blanding af kakaosmør og hvid chokolade.
Den færdige dessert sættes på køl til servering.
Skovmærkemousse:
150 g piskefløde
5 husblasblade
10 bdt. skovmærker
50 g æggeblommer – pasteuriserede
75 g sukker
350 g flødeskum
Piskefløden koges op, og den udblødte husblas smeltes deri. Skovmærkerne blendes i den varme fløde med det samme, og alt sigtes.
Pisk æggeblommer og sukker, og vend i.
Afkøl, og vend så til sidst flødeskum i massen, der derpå hældes op i en firkantet randform på 30 x 30 cm, hvor der i forvejen er lagt film i bunden, godt sat fast med tape. Sæt formen på køl.
Når moussen er fast, løftes den op ved hjælp af filmen, der fjernes, og moussen skæres i stykker a 3 x 15 cm, der sættes på frost.
Chokoladebund og -stænger:
500 g hvid chokolade
Isterninger (til isvand)
Brombær – frysetørrede – til pynt
Chokoladen lunes og smøres tyndt ud på transparent papir (ikke bagepapir!), så det passer med, at der er til 10 gange 3 x 15 cm – så skovmærkemoussestykkerne præcis passer ovenpå.
Resten af den smeltede chokolade fyldes på sprøjtepose og sprøjtes ned i isvand i lange stænger – chokoladen sætter sig med det samme. Tag stængerne op, og læg dem på bagepapir.
Når de er tørre, drysses de med de frysetørrede brombær, der er blevet pulveriserede.
Kakaosprøjt:
100 g kakaosmør
100 g hvid chokolade
Udstyr: elektrisk malersprøjte
Kakaosmør og chokolade lunes og blandes. Hældes på en elektrisk malersprøjte – andet dur ikke!
Prøv også panna cotta med hvid chokolade og rabarber.