PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Francis Cardenau har åbnet et lille stykke Frankrig i Nordsjælland

Foto: Flemming Gernyx Francis Cardenau.

Francis Cardenau har åbnet et lille stykke Frankrig i Nordsjælland

Midt i Hillerød ligger et lille stykke Frankrig. Man kan ikke lige se det udefra, det er bare en almindelig lagerbygning, men kigger man efter, kan man se, at der på et skilt står Sane Food by Larsen & Cardenau. Larsen er nordsjællænder, men franskmand i hjertet, Cardenau er franskmand, men nordsjællænder i hjertet, begge kokke, der er stået af ræset, og tilsammen har de etableret den her forretning fuld af produkter og råvarer, de selv hjemtager fra formidable franske leverandører. Men der er også dejlige lokale råvarer at få takket være Cardenaus nye liv på landet.

I 2015 fik hele Danmarks franske yndlingskok sig noget af en forskrækkelse. I en lille menneskealder havde Francis Cardenau været kok og gastronomisk ankermand, først på Restaurant Le Sommelier i Bredgade, dernæst på Danmarks første gastronomiske japanske spisested, Umami, og til sidst også på Restaurant Mash, som sidenhen knopskød fra København til resten af landet og desuden åbnede i både London og Tyskland. Livet som corporate kok gik over stok og sten lige indtil en dag i 2015, hvor Francis faldt om på gulvet med et brag, midt i køkkenet på en af restauranterne.

Det var et akut anfald af stress, så det var bogstaveligt talt et spørgsmål om liv og død at få nye boller på suppen. Hans arbejdsliv på Le Sommelier, Umami og i Mash-dynastiet var vokset ham over hovedet og begyndt at æde af hans sjæl. Glæden ved at lave mad var forsvundet som dug for solen hos en mand, der har elsket at give den gas i et køkken, siden han var 13 år.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her