Jakob Mielcke deler sin opskrift på stenbiderrogn med ørredrognmousse-hasselnøddemælk og røget pighvarrogn-mousse med røget fløde
Foto: Klaus Bo

Opskrift: Sådan er Jakob Mielckes take på stenbiderrogn

Det er højsæson for stenbiderrogn. Denne opskrift af topkokken Jakob Mielcke er et godt eksempel på, hvordan man kan bruge sæsonens råvarer til at fremhæve rognen endnu mere.

”Min kaviarleverandør bliver sur, når jeg siger det, jeg siger nu. Men stenbiderrognen er for mig den reneste og mest eksklusive rogn, der er. Og alle tricks gælder for at få den tidligst muligt. Første del af sæsonen hungrer man virkelig efter den, og så er prisen også deroppe af.

Stenbiderrognen bliver bare bedre, jo klarere den får lov til at stå frem på tallerkenen – jo mere er du lykkedes med at forstå den. Det er faktisk virkelig svært at gøre en så god råvare til gastronomi uden at overkomplicere den. Denne opskrift er et godt eksempel på, hvordan man kan bruge sæsonens råvarer til at fremhæve rognen endnu mere. Og så er det et andet take på det end bare creme fraiche og rødløg, " fortæller Jakob Mielcke, indehaver af Mielcke & Hurtigkarl.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her