Opskrift: Her er den ideelle drink til en alkoholfri januar
Foto: Mikkel Jul Hvilshøj Bartender: Søren Krogh.

Opskrift: Her er den ideelle drink til en alkoholfri januar

Årets første måned er som regel lig med pivende kulde, lange dage, hvor man aldrig ser solen, og alt for mange overambitiøse nytårsfortsæt. Men hvis du vil kaste dig ud i en ny, god vane for 2021, kan vi anbefale at skrue ned for alkoholen og op for kombuchaen.

Der findes efterhånden et væld af interessante, flydende varer, som smagsmæssigt kan skabe lige så komplekse drinks, som flasker med alkoholprocenter kan. Især hvis man retter blikket mod den fermenterede verden.

Kombucha, som er en fermenteret te, har sin oprindelse i Kina og dateres mere end 2.000 år tilbage, hvor den efter sigende blev opfattet som kejserens livseliksir. I de sidste par år har drikken vundet indpas på de danske supermarkedshylder, og nu bør den også finde vej ned i din indkøbskurv.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her