Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Jacob Ditzel

Åh Gud, Jacob Ditzel skal konfirmeres

Han har netop overlevet den første ’Bubbertet’. Og nu er han klar til at tage næste store skridt mod at blive voksen i en ny sæson af sin komedieserie. Emil Norsker har mødt Jacob Ditzel og hans værge, Lars, til en snak om Gud, gaver og blå mandag.

Jacob, hvorfor vil du konfirmeres?

”Det handler om at sige ja til Gud. Og jo mere, man siger ja til Gud, jo flere gaver og penge får man. Og jeg skal have mig en ’Hamayagog’ (Yamaha-scooter, red.).

Hvad siger dine forældre?

Lars: ”Jacob har desværre ingen mor, og hans far har travlt med andre ting, så jeg skal hjælpe Jacob med nogle ting, som at komme i kirke.”

Jacob: ”Min far er ikke lige med i kirken. Han har travlt med at arrangere festen.”

Hvordan har konfirmationsforberedelserne været?

Jacob: ”Man kan godt springe det led over, hvis bare man er kristen nok. Og det er jeg. De andre er ret svage kristne. Jeg har læst biblen - både 1’eren og 2’eren. Den sidste var for svag, så jeg holder mig kun til den første. Der er mere straf i 1’eren. Og der er flere, som slår deres børn ihjel. Det kan jeg godt lide. Der er et klart højere body count i den første.”

Hvad er Gud for en størrelse?

Jacob: ”Jomfru Marie og Jesus bollede, og så kom Gud. Og Gud er ham, der bestemmer, hvor mange gaver og penge, man får.”

Du har været i ’Bubberteten’ i den sidste sæson. Hvad lærte du af det?

”Jeg lærte, at det er okay, at den stritter, når man vågner. Det er ikke nødvendigvis en sygdom. Det er åbenbart heller ikke kun damer, der får patter, når man kommer i bubberteten. Så er det også sådan, at man lige pludselig bliver liderlig af sit lege­tøj i stedet for at lege med det. De der wrestling-figurer kan godt få den til at stritte. Hov vent, cut. Det sidste skal klippes ud. Det sker aldrig. Jeg har også lært, at man faktisk skal huske at aftale, hvem der skal have finger oppe i ballongyngen. Ellers ender man med noget virkelig ømt mellemkød, hvis man tager fejl.”

Lars: ”Er du sikker på, at det er noget, du vil have med i Euroman.”

Jacob: ”Det er bare nogle tips til nogle andre.”

I sidste sæson var du på date. Hvordan var det?

”Det er ligesom karate. Jeg fik sort bælte første gang, jeg var til det. Og hey, hvad er de syv ting, der hænger på det? Det er vist dan. Det er for nemt. Det er næsten ikke sjovt mere. I Am a Man Now.”

Hvad er der sket siden sidste sæson?

Jacob: ”Jeg har fået mig en ny ven, der hedder Silvio, en mørk dreng. Han er bådflygtning og er kommet hertil på flamingokasser og McDonald’s-skrald. Vi har også lavet et band, der hedder ’Snow og Peber’.”

Lars: ”Silvio er lige startet i Jacobs special-klasse, eller det hedder det ikke…”

Jacob: ”Det er en speciel super klasse. Jeg er headhuntet til klassen.”
Til optagelserne af denne sæson har du været til blå mandag. Hvordan gik det?

Lars: ”Jeg tror, at rigtig mange, når de har set, hvad der sker blå mandag, gerne vil have dig til sige undskyld.”

Jacob: ”…… undskyld.”

Hvad handler det om?

Lars: ”Det skal man se.”

Den nye sæson af Jacob Ditzel kan streames på TV2 Play.