Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Bale buste

Ronaldos skulptør vender tilbage

Han har gjort det igen: Ronaldos skulptør er tilbage med Bale-buste

Emanuel Santos blev til grin, da han lavede en hårrejsende buste af Cristiano Ronaldo. Men kritik preller af på Emmanuel Santos, der nu har lavet en statue af Gareth Bale i nogenlunde samme stil.

Én Twitter-bruger mener, at han ligner en stenaldermand. En anden er mere nådig og skriver, at Gareth Bale ligner en græsk filosof.

Waliseren har fået sig en buste, og man ved, at offentliggørelsen ikke vil passere uden mere eller mindre vittige kommentarer, når skulptøren bag hedder Emanuel Santos.

Det var Santos, der tidligere på året blev overdynget af spottende memes, da hans Ronaldo-buste gik viralt.

Men, som man vist siger i reklamebranchen, er hånlig omtale bedre end slet ingen, og den portugiske billedhugger støber, mens bronzen endnu ikke er kølet helt ned. I dag præsenterede han så et tredimensionelt portræt af endnu en Real Madrid-spiller, nemlig Gareth Bale.

Det er nærliggende at tænke, at Santos er gået i gang med at udødeliggøre hele Reals hold fra en mere eller mindre tilfældig ende. Men tilsyneladende er der en mere klar ide bag det nyeste værk.

Bale-busten er fremstillet som en hyldest til waliseren i forbindelse med, at han vender hjem til Cardiff i forbindelse med lørdagens Champions’ League-finale mod Juventus. Indtil da vil statuen, der kan anskaffes for omtrent 240.000 kroner, være udstillet i Paddy Powers butikslokale i den walisiske hovedby.

Det er bettingfirmaet af samme navn, der har bestilt statuen af den portugisiske kunstner, og som har betalt for at få den fragtet fra Porto, hvor den blev til. Alt sammen med ironisk bevidsthed om den modtagelse, som Santos’ Ronaldo-buste fik. Som der står på et skilt på piedestalen: ”Gareth Bale. Af Emanuel Santos, skulptør. (Ja, ham igen).”

Skulptøren selv, latterliggjort eller ej, tager gladelig imod al opmærksomheden.

For bare et par måneder siden arbejdede den selvlærte kunstner fuld tid som rengøringspersonale i lufthavnen i Funchal på Madeira. Men efter at hans buste af Ronaldo blev afsløret samme sted i marts måned, bliver han genkendt, når han går ned ad gaden, hvor han bor.

“Nogle folk siger “se, det er ham manden med busten!” og vil tage en selfie med mig. Det er min drøm, der er gået i opfyldelse – det er derfor jeg glæder mig så meget til weekenden,” siger han til Daily Mail.

Santos er overbevist om, at den walisiske fodboldhelt vil sætte pris på værket:

”Når Gareth Bale vender hjem til Wales og ser sin buste, tror jeg, han vil synes om den. Jeg har lavet den her buste med min sjæl, med alt, hvad jeg har indeni. Det var ikke svært. Når du laver det, du elsker, og alt fungerer. Så er det ikke svært,” siger han.

“Jeg bliver nødt til at knibe mig selv i armen, forstår du. En drøm er gået i opfyldelse for mig.”

Hvis du vil se busten fra lidt flere forskellige vinkler (og det er rigtigt, fra enkelte er han mere filosof end neanderthal), så klik ind på Daily Mail.