Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Mamil

Foto: Nikolai Linares

Gamle mænd på dyre cykler

Overalt på de danske landeveje ser man dem: Midaldrende mænd i lycra. På racercykler til adskillige tusinde kroner. Omverdenen griner måske ad dem og råber midtvejskrise, men de cykler ufortrødent videre. Benjamin Dane tog med på tur for at finde ud af, hvad der får travle karrieremænd til at bruge deres penge og det meste af deres fritid på to hjul – i al slags vejr.

Tøjet sidder stramt, hjelmene er spændt, og cyklerne skinner i solen, der bryder frem mellem de mørke skyer, som det meste af morgenen har sendt kraftige regnskyl ind over Hellerup. Asfalten er stadig våd, og fortovene ligger øde hen, men foran 7-Eleven på Strandvejen i hjertet af det københavnske velhaverkvarter har en gruppe cykelryttere taget opstilling.

De udveksler hurtige bemærkninger og højlydte grin og er klædt i farvestrålende lycra fra top til tå. Tøjet sidder så stramt, at alle overflødige gram kan ses på de syv mandekroppe, der alle har passeret de 30 år. På ryggen af tøjet står der Rapha, Pas Normal Studios og 12.16 – de rigtige mærker, hvis man gerne vil tages seriøst ude på landevejene. Racercyklerne, som de læner sig op ad, bærer femcifrede prisskilte.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her