Der findes næsten ikke noget bedre end den brusende lyd af en cola, der åbnes. Det er lyden af medicin til dine tømmermænd

Det er svært at anfægte den karakteristiske brune, boblende drik på dens smag og virkning, men alt kan jo tage overhånd, og man kan som bekendt få for meget af det gode. Selv af coca cola.

George Prior før og efter sit colaeksperiment

Det er 52-årige George Prior fra Los Angeles beviset på. Han besluttede sig for at supplere sin kernesunde palæokost med ti dåser cola om dagen i en måned for at se, hvordan hans krop mon ville reagere på sådan en sukkerindsprøjtning.

Cola var altså den eneste ændring, Prior lavede i sin diæt, og da måneden var slut, var han mere end ti kilo tungere og en ekstrem sukkertrang rigere. Hans mission var at vise de ødelæggende effekter, som sukker kan have på ens helbred. I sin videodagbog herunder viser han udviklingen i sit velbefindende fra dag til dag.

”Det er ikke svært at drikke ti colaer om dagen, men jeg har det ikke godt. Jeg har hovedpine, jeg har lav energi, jeg sover ikke godt, og jeg har allerede taget syv kilo på. Det føles ikke godt,” siger George Prior 21 dage inde i eksperimentet.

Da han har drukket den sidste cola i sit lille hjemmeforsøg siger han imidlertid:

”Jeg skal ikke have en cola i tusind år."

Da han er stoppet med sin daglige colafest, forklarer han, at han får det bedre for hver dag uden cola fremfor at føle sige federe hver dag, som han gjorde under eksperimentet. Efter fire dage uden cola havde han allerede tabt sig tre kilo.

Av. Vi må nok hellere holde os til at knappe op for colabrusen, når tømmermændene har taget over. For det er altså stadigvæk den bedste kur.