Et nyt år kan være en glimrende anledning til selvransagelse. Er man, hvor man gerne vil være i livet? Skal man mon melde sig ind i fitness? Og er nørd-hestehalen virkelig den frisure, man vil hoppe ind i det nye år med?

Hvis du går og spekulerer over det sidste, så er hjælpen lige her. Vi har spurgt to frisører om, hvordan håret skal se ud i 2020.

Morten Andreasen, Rodeo
Klosterstræde 16, 1157 København K

Hvad trender lige nu?
På herresiden synes jeg, at rigtig mange trends har stået stille i noget tid, fordi en fade har hængt meget ved. Det er Tommy fra ’Peaky Blinders’.

Den er kommet, fordi man bliver meget tough og se på. De unge startede med frisuren, men nu begynder jeg at se, at det også er ældre mænd, der får en fade. Når de mere voksne og modne får en ungdommelig klipning, så bliver det for mig meget mere mode, hvor man virkelig kan mærke, at det rykker.

peaky.jpg

Det er også en frisure, der har mange forskellige udtryk. Hvis man er typen, der går ned og handler i Netto i sit muf10-sæt, så bliver det hurtigt en meget aggressiv klipning, men hvis man bare er iført et par jeans og en t-shirt, så kan den samme fade være smart og stilfuld.

Kommer den frisure til at fortsætte ind i 2020?
Med fare for at gentage mig selv fra tidligere, så tror jeg helt klart, at den er kommet for at blive det næste stykke tid.

Jeg ser også, at rigtige mange af dem, der ikke har skæg, er ved at få det. Samtidig er mange af dem, som man nok kan betegne som hipster dudes, begyndt at få klippet det lange hår af og få trimmet skægget. Det er selvfølgelig ikke helt en frisure, men det er en del af stilen.

Er der en frisure, man skal holde sig fra?
Jeg er meget modstander af undercuttet med en Donald Trump dusk, der bare flagrer løs på toppen. Jeg nægter simpelthen at lave den, fordi det er verdens klammeste klipning. Jeg synes virkelig ikke, at den er ret lækker, men der er desværre mange, der beder om at få et undercut. Jeg synes ikke, at det er vores pris værd, det er jo bare at dele toppen ind og så høvle nakke og sider af med en maskine. Det er bare ikke frækt altså.

GettyImages-496584986.jpg

Hvis man ikke er til ’Peaky Blinders’, har du så andre forslag til en fed frisure?
Kig på Christian Bale i ’American Psycho’ og Leonardo DiCaprio I ‘Wolf of Wall Street’. Den frisure kan du style på så mange måder. Du kan have jakkesæt på, og så har du en pæn og velsoigneret frisure. Du kan gå i byen og mænge dig, hvor du kan style det til det helt store, og om sommeren, når du render rundt nede på stranden, så er du en hanløve med løst hår, der hænger lidt ned i øjnene. Det er mange frisurer i en, og det synes jeg er en fed klipning.

GettyImages-168599144.jpg

Kim Wolff, Kipo på landet
Frændekilde, Askemosevejen 30, 3210 Vejby

Hvad bliver den nye hårtrend i 2020?
Længere hår. Jeg har selv været klippet kort siden 80’erne, og jeg lader mit hår gro. Sidst jeg var langhåret var i slut 70’erne. Jeg klipper flere, der godt kunne tænke sig lidt lidt længere hår.

Et godt eksempel på en med en flot frisure med længde er Brad Pitt i ’Once Upon a Time in Hollywood’. Hans frisure er noget med længde i, og det er sådan et klassisk 70’er klip, som jeg synes er super fedt. Jeg går også selv efter den.

Brad.jpg

Hvis man er korthåret, og man skal gro det længere, hvordan gør man det bedst?
Min opskrift på det, det er, at man ikke bliver klippet kort i nakken og langt på toppen. Det tager evigheder om at gro ud, og så ender man med at blive korthåret igen. Man skal lade håret gro lidt, også i nakken, så man får lidt længde sammen med det andet. Håret kommer lidt ud over ørene, og så ser det hurtigt visuelt længere ud, så man allerede får en fornemmelse af, at der er lidt længde på. Jeg snakker ikke en mullet eller en Rudi Völler, hvor det bliver kort på toppen og langt i nakken, det skal hænge sammen i processen, når det gror ud.

Det handler også om, at man stadig skal gå til sin frisør jævnligt, selvom man gror det langt, så man stille og roligt får lavet nogle frisurer på vejen til at få det længere.

Er der andre frisurer, du tror på i 2020?
Kort er jo stadigvæk klassisk, men jeg tror, at det nye bliver, at vi skal have længere hår.

Men det er rigtig vigtigt at sige, at man skal fremhæve den type, man er. Man skal lade sig inspirere, og man skal indgå i et samarbejde med sin frisør om at blive inspireret.

Hvilken frisure skal man holde sig fra?
Hold jer for fanden fra øen på toppen. Der er nogen, der bare bliver ved med at få det der helt afklippede hår. Der er for mange, der ser ud som om, de har fået en hat på, der ikke passer til deres stil.