Sponsoreret af IWC

I 85 år har schweiziske IWC Schaffhausen udviklet piloture, der er skræddersyet til at opfylde de funktionelle krav og specifikke behov hos professionelle piloter. Piloturene er i dag særligt berømmede for deres ikoniske cockpitinstrumentdesign og ekstreme robusthed. I år har IWC lanceret en række nyheder i TOPGUN-linjen, og her byder piloturene traditionen tro på en opsigtsvækkende brug af materialer. Det er således IWC, der anerkendes som opfinderen af farvet keramik i ure.engineeringcolors1.jpg

Til de nye modeller har IWC's kreative specialister trukket på en banebrydende farveteknik for at udvikle en række helt nye, keramiske farver. Fremstilling af farvet keramik er en særdeles kompleks og besværlig procedure. Den keramiske farve har det med at ændre sig under brændingsprocessen, hvorfor det kræver utallige forsøg og erfaring i overflod at finde den helt rigtige blanding.

IWC’s designere benyttede indledningsvist flere referencefarver fra Pantones farvesystem til at indsnævre farvesøgningen. I sidste ende blev "IWC Mojave Desert", "IWC Lake Tahoe", "IWC Woodland" og "IWC Jet Black" de nye standardfarver i 2022-kollektionen.

IWC---luxury-watch---topgun.jpg

IWC Lake Tahoe & IWC  Woodland

iw329801-moodnew.jpgIWC JET BLACK

Så langt så godt for designerne, der stadig havde til gode at afstemme farverne minutiøst med alle de andre komponenter i urene. Urskiven, viserne, det lysende materiale, datoskiven, gummiremmen inklusive tekstilindlæg og syning: Alt skulle være perfekt farvekoordineret med urkassen.

”Det var enormt udfordrende at oversætte de nyudviklede farver til forskellige materialer, hver især med helt andre egenskaber og fremstillingsprocesser,” forklarer Christian Knoop, Chief Design Officer hos IWC Schaffhausen.

"Med TOPGUN-piloturene har vi bevist vores innovative styrke og udforsket nye territorier. Vi tilføjer et spændende nyt kapitel til vores pilotures traditionsrige historie og udvider samtidig vores ekspertise som eksperter inden for keramik i urproduktion. De nye modeller henter spændende historier fra den amerikanske flådes univers. De er friske og overraskende, og vi håber, de vil inspirere mange urelskere,” afslutter Knoop.

IWC---topgun---iwcmanufactured69380.jpg

Som et ekstra lag til lanceringen har IWC Schaffhausen også slået sig sammen med den Oscar-vindende stjernekomponist Hans Zimmer og bragt et særligt projekt ud i livet: ’The Sound of Color’, der markerer et af de første samarbejder mellem en schweizisk producent af luksusurer og en filmmusikkomponist.

Zimmer tog inspiration fra de nye, keramiske farver og komponerede fem musikstykker, et for hver farve, samt for ”IWC Ceratanium ®”, der bruges til ure med urkasser af ceratanium ®. Disse kompositioner kan tilgås via IWC’s app 

Du kan læse mere om kollektionen her eller se et længere interview med chefdesigner Christian Knoop nedenfor: