Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Thom Browne Barcelona

Slut med joggingtøjet: FC Barcelona skal fremover møde til kamp i eksklusive jakkesæt af designer Thom Browne

FC Barcelonas spillere er mødt til kamp i joggingbukser og hættetrøjer for sidste gang. Fremover bliver det i specialdesignede jakkesæt af Thom Browne.

Fodboldspillere forbindes sjældent med særlig god smag. Men i den kommende sæson vil det blive lavet om på, i hvert fald i fodboldklubben FC Barcelona, som netop har indgået et treårigt samarbejde med den eksklusive designer Thom Browne. Fremover vil truppen ankomme til La Liga- og Champions League-kampe i ens specialdesignede jakkesæt.

Thom Browne er kendt for at gøre det stumpede og tætsiddende jakkesæt moderne, og det vil angiveligt være netop det look Messi, Suárez og Piqué kommer til at bære op til kamp.


Det er ikke første gang at Thom Browne har forsøgt at gøre topatleter mere stilede. Han har tidligere klædt LeBron James og resten af Cleveland Cavaliers på under play-off-kampene i NBA. Her ankom spillerne i det klassiske, tætsiddende grå sæt, som Browne har gjort til sit varemærke.

”Jeg er begejstret over at blive associeret og arbejde med de bedste atleter i verden, specielt atleter, der deler Thom Brownes værdier. Jeg har altid følt at verdensklasseatleter er de bedste rollemodeller, og at de er meget inspirerende. Billedet af spillerne i ens uniformer viser en selvtillid og individualitet, som vil inspirere ungdommen i dag,” udtaler Thom Browne i forbindelse med samarbejdet.

Tidligere har designerduoen DSquared2 iklædt Manchester Citys hold i bomberjakker og strammebukser, mens Giorgio Armani har klædt Bayern Münchens spillere i stramme, mørkeblå jakkesæt. De store modehuse har langsomt fået øjnene op for, at fodboldspillere er en genial reklamesølje, så det bliver næppe sidste gang, vi ser eksklusivt design på topatleters veltrænede lægmuskler.

LÆS OGSÅ: Englands landstræner gør den kiksede gangster-vest kult ovenpå VM-succes

LÆS OGSÅ: 9 fede bomberjakker, som du bør købe i juli

LÆS OGSÅ: Modeserie: 10 outfits i print og pragt