Endnu en gang kan du finde et nyt afsnit af ’Arbejdstitel’ der, hvor du finder dine podcasts. Denne gang er der fornemt besøg af kok og restauratør Frederik Bille Brahe og madanmelder med mere Martin Kongstad.  

Vanen tro byder episoden på smagsdommeri af bedste skuffe, når værterne i samarbejde med de to gastronomiske sværvægtere vurderer, om fænomener, begreber og ting er overvurderede eller undervurderede.

I løbet af det tilbagevendende afslutningsformat har Kristoffer taget et lytterforslag med, da han spørger de to gæster, om nattøj er over- eller undervurderet. Og Martin Kongstad er ikke tvivl om dommen, selvom han ikke selv frekventerer den behagelige påklædning:

”Det, synes jeg helt klart, er undervurderet. Jeg vil sige, at jeg glemmer tit at tage det på selv, men jeg ville ønske, at jeg huskede at bruge det noget mere. Jeg kan virkelig godt lide nattøj og folk, der går rundt i nattøj.”

Men har han selv en, spørger Kristoffer, og der er svaret mere vævende, så Kongstad får smidt et subtilt praj til et fremtidigt gaveønske.

”Jeg tror faktisk, at jeg har pyjamas. Jeg har bare ikke brugt den i mange år, og hvis jeg ikke har en, så ønsker jeg mig en. Jeg synes, det er en dejlig ting at have på, faktisk.”

På den anden side af bordet hos Frederik Bille Brahe er skepsissen dog en kende større, da nattesøvnen foregår uden en trevl på kroppen i hans gemakker.

”Jeg synes, det er overvurderet. Hjemme hos os kører vi med nøgensovning alle sammen.”

Kristoffer er skeptisk over for svaret, for hvad hvis der er koldt i lejligheden i vintermånederne? Og netop det spørgsmål får Martin Kongstad til at nuancere sit svar:

”Det er det, jeg mener: om vinteren? Er det, fordi I er så mange, og I så alle ligger helt tæt sammen?”

”Caroline (Frederiks kone, red.) er den eneste, der har tendens til at sove med nattøj om vinteren. Alle andre kører den complety naked. Jeg synes, der er noget enormt dejligt ved at være nøgen. Jeg synes ikke, at man er nok nøgen.”

Oliver kunne ikke selv finde på at sove i en pyjamas, men er som udgangspunkt tilhænger af at have sættet som et outfit til hjemmet.

”Jeg kan godt lide nattøj, som man ikke sover i. Jeg synes, det er meget elegant at have en pyjamas, som man bare tager på om morgenen.”

Det forstår Martin Kongstad ikke det mindste af, så han udbryder højt: ”A’ hva’?”

”Ja, jeg vil altså ikke sove i sådan et lille jakkesæt. Det sjoveste ved sådan en klassisk pyjamas er, at der er en brystlomme i. Det er en ret fed design-ting, men idéen om at have noget i brystlommen, mens man sover, er jo fuldstændig vanvittig, men jeg synes, at det er et godt look. 

Det er dog ikke nok til at overbevise den nøgensovende kok:

”Det der med at man skal have tøj på, når man sover, er for mig indbegrebet af det syndige i at være nøgen, og at du skal dække din nøgne krop til ved at tage nattøj på.”

Men pyjamassen har for længst gjort sit indtog uden for soveværelset, påpeger Martin Kongstad:

”Altså, når man er ude at spise, så sidder folk jo i nattøj, hvilket jeg aldrig rigtigt har vænnet mig til, må jeg indrømme.”

Holdningerne til nattøj og den klassiske pyjamas er mildest talt divergerende hos de to gæster, og de når aldrig nærmere en fælles holdning, før emnerne iler videre til blandt andet sommerspisen over dem alle: koldskålen.

Du kan lytte til ovenstående udveksling og meget mere i det helt nye afsnit af ’Arbejdstitel’, der er ude på alle podcast-platforme nu. Episoden hedder ’Med Frederik Bille Brahe og Martin Kongstad’.