US Open 2022: Her er herrefeltets favoritter, boblere og dem, der kan overraske scroll-down

US Open 2022: Her er herrefeltets favoritter, boblere og dem, der kan overraske

Årets sidste Grand Slam er traditionelt den mest uforudsigelige. Hvem er favoritterne, og hvor står Holger Rune? US Open begynder 29. august.

Af Martin Hjorth Frederiksen
Foto: Getty Images
Sport Euroman

Så er vi her igen. Endnu en gang trækker Rafael Nadal, Novak Djokovic og Serena Williams overskrifterne før en stor turnering, men af vidt forskellige årsager: Djokovic nægtes indrejse i USA, da han stadig ikke vil lade sig vaccinere imod coronavirus. Serena Williams har annonceret sit karrierestop efter turneringen. Og Nadal?

Uden sin serbiske rival har Nadal endnu bedre mulighed for at vinde sin tredje Grand Slam i år og dermed sin 23. af slagsen i alt. Djokovic vandt som ventet dette års Wimbledon og dermed sin 21. Grand Slam. Nadal måtte trække sig fra Wimbledon med en skade og har knap spillet siden. Men regel nummer ét i herretennis er som bekendt: Man må aldrig afskrive Rafa Nadal.

Tennis er dog meget mere end disse mestre. Lad os dykke ned i feltet hos herrerne først. US Open er den Grand Slam, der er sværest at forudsige og dermed mest åben.

Årets mest åbne Grand Slam

US Open er årets fjerde og sidste Grand Slam. Turneringen i New York byder på masser af entusiasme blandt de tennisglade amerikanere, men det er også en lidt underlig turnering på grund af dens sene placering. Den føles mere åben og overraskende.

Kalenderåret starter med turneringer i Australien og Mellemøsten på hardcourt med Australian Open som første højdepunkt. Foråret er lig med grus og bygger op til Roland Garros (French Open). Derpå følger den korte græssæson, der peaker med Wimbledon. Og så bliver det underligt: Små, eksotiske turneringer på både græs og grus, som føles næsten anarkistiske, fordi de ikke bygger op til en stor turnering. De findes bare i deres egen ret og leverer romantik i mindre skala, fra Båstad til Gstaad, fra Palermo til Prag.

Når denne døsige, men inspirerede sommerferiestemning har lagt sig, melder arbejdet sig igen med The North American Swing i august: Turneringer i bl.a. Washington, Montreal, Toronto og Cincinnati med mere prestige, flere præmiepenge og ikke mindst mulighed for at gøre sig klar til US Open. Fra nu og året ud spilles næsten alle turneringer på hardcourt.

Siden Federer i overlegen stil vandt US Open fem gange i træk fra 2004-2008, har turneringen været den klart mest åbne Grand Slam hos mændene. Siden da har der været hele otte forskellige vindere. Det er uhørt mange i en tid, der har været så domineret af Federer, Nadal og Djokovic. Til sammenligning har kun Murray og Wawrinka prøvet at vinde henholdsvis Australian Open, Roland Garros og Wimbledon i de år (2009-2021).

Endnu mere interessant er det, at der de seneste fire år har været fire forskellige mandlige vindere af US Open. Det lover vel godt for 2022?

Se, hvad vi ellers skriver om: Tennis og USA