Mændene bag Osteria 16 udgiver kogebog
Foto: PR Morten Kaltoft (t.v.) og Emil Alsbo (t.h.) åbnede deres første restaurant, Osteria 16, på Haderslevgade nr. 16 på Vesterbro i 2014.

Mændene bag Osteria 16 udgiver kogebog

På Vesterbro i København ligger en lille, italiensk restaurant. Indretningen er skrabet, og retterne ankommer i stride strømme til små, pakkede borde. Osteria 16 er et af byens ægte stamsteder, hvor det handler om to ting; god mad og glæden ved at spise sammen. Nu har vennerne bag restauranten, Emil Alsbo og Morten Kaltoft, lavet en kogebog. Fyldt med alt det bedste fra Italien, det ypperste fra deres køkken og god gammeldags velsmag, som nonna ville kunne lide det, fortæller Emil Alsbo.

Hvilken slags kogebog har I lavet?

”Det er en rejse rundt i vores Osteria 16-univers og den slags mad, vi serverer. Der er ikke så meget snyd ved det. Opskrifterne er meget én til én, hvad du får på restauranterne. Bogen er delt op i antipasti, som udgør den største del af opskrifterne, og så er der en sektion med pasta, risotto, brød, pizza og dessert. Bogen er også en slags visuel tur rundt i Italien til de steder, hvor vi har rejst og fundet vores råvarer. Den er fyldt med billedreportager fra grønt- og fiskemarkederne. Billederne går fem år tilbage – helt fra vores tidlige rejser, da vi åbnede vores første restaurant.”

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her