Opskrift: Sådan laver du tatar som på Restaurant Uformel
Den hemmelige opskrift er ikke hemmelig længere: Nu kan du selv lave Uformels tatar med pebermayonaise, croutoner og semidried tomater.
preparation
Total: 25 minutter
plate
4 personer
Ingredienser
Tatar
- 600-800 g okseinderlår
- Havsalt
- 5-6 cherrytomater
Pebermayonaise
- 50 g æggeblomme
- 5 g sherryeddike
- 10 g dijonsennep
- 4 g salt
- 200 g smagsneutral olie
- 8 g syltede grønne peberkorn
- Sort peber
Croutoner
- 4 skiver surdejsbrød
- Olivenolie
- Salt
Semidried tomater
- 4 bøftomater
- Salt
- Sukker
- Olivenolie
Sådan gør du:
Tatar
- Befri kødet for sener og fedt, og skær det i grove tern.
- Krydr kødet med salt, og lad det trække natten over.
- Kør så kødet igennem en kødhakker, eller skær det i helt små tern.
- Skyl og aftør tomaterne og skær i kvarter.
- Form kødet til 4 halvkugler uden at mase det for meget.
- Sprøjt 6 dutter pebermayonnaise rundt omkring på kødhalvkuglen, og læg 5 croutoner og 5 tomatbåde til rette derimellem. Dæk det hele med semidried tomater, som vist på billedet.
Pebermayonaise
- Blend eller pisk æggeblomme med eddike, sennep og salt, og tilsæt olien i en tynd stråle, mens der fortsat blendes til mayonnaisekonsistens.
- Vend de syltede grønne peberkorn i og smag til med sort peber.
Croutoner
- Pluk hver skive brød i 5 stykker og fordel i et ovnfast fad eller bradepande. Dryp olivenolie over og krydr med salt. Rist gyldne og sprøde i ovnen ved 140 grader.
Semidried tomater
- Vask og aftør tomaterne. Skær dem i fine skiver, og fordel dem helt fladt i en bradepande, der er smurt med lidt olie. Krydr med salt og sukker og dryp med olivenolie.
- Tør i ovnen ved 80 grader, til tomaterne er halvtørre.