Tatar

Opskrift: Sådan laver du tatar som på Restaurant Uformel

Den hemmelige opskrift er ikke hemmelig længere: Nu kan du selv lave Uformels tatar med pebermayonaise, croutoner og semidried tomater.

printer Print
clock 25 minutter
plate 4 personer

Tatar

  • 600-800 g okseinderlår
  • Havsalt
  • 5-6 cherrytomater

Pebermayonaise 

  • 50 g æggeblomme
  • 5 g sherryeddike
  • 10 g dijonsennep
  • 4 g salt
  • 200 g smagsneutral olie
  • 8 g syltede grønne peberkorn
  • Sort peber

Croutoner

  • 4 skiver surdejsbrød
  • Olivenolie
  • Salt

Semidried tomater

  • 4 bøftomater
  • Salt
  • Sukker
  • Olivenolie

Sådan gør du:

_U5A7885.jpg

Tatar

  1. Befri kødet for sener og fedt, og skær det i grove tern.
  2. Krydr kødet med salt, og lad det trække natten over.
  3. Kør så kødet igennem en kødhakker, eller skær det i helt små tern.
  4. Skyl og aftør tomaterne og skær i kvarter.
  5. Form kødet til 4 halvkugler uden at mase det for meget.
  6. Sprøjt 6 dutter pebermayonnaise rundt omkring på kødhalvkuglen, og læg 5 croutoner og 5 tomatbåde til rette derimellem. Dæk det hele med semidried tomater, som vist på billedet.

Pebermayonaise 

  1. Blend eller pisk æggeblomme med eddike, sennep og salt, og tilsæt olien i en tynd stråle, mens der fortsat blendes til mayonnaisekonsistens.
  2. Vend de syltede grønne peberkorn i og smag til med sort peber.

Croutoner

  1. Pluk hver skive brød i 5 stykker og fordel i et ovnfast fad eller bradepande. Dryp olivenolie over og krydr med salt. Rist gyldne og sprøde i ovnen ved 140 grader.

Semidried tomater

  1. Vask og aftør tomaterne. Skær dem i fine skiver, og fordel dem helt fladt i en bradepande, der er smurt med lidt olie. Krydr med salt og sukker og dryp med olivenolie.
  2. Tør i ovnen ved 80 grader, til tomaterne er halvtørre.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Restauranter