Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, -stang, fløde og sukker i en gryde, og varm det op, til fløden næsten når kogepunktet; den må ikke koge, men skal bare stå og trække lige under kogepunktet. Pas på med at røre rundt, da vaniljestangen så trevler. Sæt husblassen i blød i vand, et blad ad gangen, så de ikke klistrer sammen.
Annonse
Efter ca. 15 minutter fiskes vaniljestangen op og smides væk, og den udblødte husblas kommes i lidt ad gangen. Rør, til husblassen er fuldstændigt opløst. Den kogte fløde hældes i forme – det letteste er at bruge glatte engangsplasticforme – som køler af.
Herefter skal de samle sig i køleskabet, så de bliver stive, det tager typisk 3-4 timer. Det ser pænest ud, hvis man vender panna cottaen ud på en tallerken, men forekommer det besværligt, kan man også lave den direkte i små serveringsskåle. Fordelen med tynd engangsplast er, at man kan prikke hul i bunden, hvis panna cottaen har suget sig fast og ikke vil slippe formen.
Skær hver pære i 12 både. Kom smør og sukker på en pande, lad det smelte, steg derefter pærerne i blandingen. Fordel de karamelliserede pærer ved de 4 panna cottaer, og servér.
Tip: Større portioner kan laves i en stor, aflang form og efterfølgende skæres i skiver. Panna cotta kan også nedfryses, så lav en stor portion, det er altid rart at have i fryseren.
Det er svært at finde hverdagstøj til mænd, som har kant. Det hele er sgu meget navy og klassisk. Og det er jo et resultat af, at så mange mænd simpelthen klæder sig kedeligt, for at sige det lige ud.