Restaurationen - nu som brasserie

Efter påske springer Restaurationen ud sombrasserie.

Restaurationen - nu som brasserie
Offentliggjort

Nogle vil nok finde skiftet ærgerligt, og man kan da også mene, at der findes i overflod af 'Brasserier' på den Københavnske restaurant-scene. Ikke desdo mindre har indehaverne Bo og Lisbeth Jacobsen måtte sande, at "vore gæster hellere vil komme mange gange til lidt færre penge, end få gange til mange", som de skriver i en pressemeddelse.

Således hopper de med på brasserie-bølgen og laver uniforme priser. Efter påske vil en forret på Restaurationen koste 125.-, en hovedret 225.-, og en dessert 105.-. Oste vil koste 20.- pr. stk. Desuden deles vinkortet i et “Arbejdskort” som dækker det daglige behov og et “Skatkammerkort” med over 1000 vine og samme stor årgangsdybde som altid.

Herudover vil køkkenet fremover holde åbent til kl. 22.00 ligesom restauranten vil udvide kapaciteten, dog uden at man får mindre plads ved sit bord, lover de. Med i det nye koncept følger også en mindre overlæsset opdækning.

Kortet udvides og bibeholder sit fokus på moderne dansk mad. Fokus er naturligvis derfor stadig på de danske råvarer, dog uden at lyksagligheder som citroner, vanilje og trøfler ryger af menuen.

Om 'brasserie' er det rigtige ord, udtrykker selv indehaverne Bo og Lisbeth Jacobsen tvivl om, for navnet bliver typisk brugt om et sted, der laver fransk mad. Ordet brasserie, der officielt blev optaget i det danske sprog i 1977, betyder dog "restaurant eller mindre bryggeri med servering" og anses historisk for at være et lidt finere køkken og det er sådan set fint i tråd med de nye toner på Møntergade 19 i København.

Restaurationen - nu som brasserie