Han var rapkæftet, musikalsk begavet og imod monarkiet. Vi så ham oftest med en smøg i mundvigen, en sixpence hat på hovedet og sin guitar under armen. Han var sig selv og elsket af alle. Nu er han gået bort, og han hyldes fra nær og fjern for sit bidrag til dansk kulturarv. Vi har samlet de bedste af dem.

U2 dedikerede søndagens koncert til Kim Larsen

Kim Larsens død rystede det danske land. I løbet af søndagen har nyheden nået det irske band U2, som gav koncerter i Royal Arena i weekenden. Bandet valgte nemlig at dedikere deres koncert til Kim Larsen. en hyldest, som blev mødt med lange klapsalver og jubelskrig fra publikum.

’Midt om Natten’ på Brøndby Stadion

Selv når nationalhelte dør, fortsætter resten af verden fremad. Derfor blev søndagens fodboldkamp mellem Brøndby og AC Horsens også spillet præcis efter planen, men halvlegens ventetid blev fyldt ud med ’Midt om Natten’ og andre af Kim Larsens prisværdige hits. En anderledes sportslig mindehøjtidelighed blev det altså også til.  

Hvilken Kim Larsen forside er bedst?

Selvfølgelig har alle landets aviser gjort sit for at ære den folkekære sangers minde. Hver især har de kreeret en Kim Larsen-forside, og Ekstrabladets Poul Madsen har samlet fem af dem på Twitter med en afstemning om, hvilken af dem der har klaret opgaven bedst.

Lys, blomster og smøger foran hoveddøren

Ligesom som i den virtuelle verden, hylder danskerne også Kim Larsen vidt og bredt i den virkelige. Således flyder det over med blomster, lys, smøger, øl og breve på Claus Bergs Gade i Odense, hvor Kim Larsen boede.

En farvel-bajer

Lige ved siden af Kim Larsens lejlighed i hjertet af Odense ligger hans stamværtshus. I de små lokaler hos Lørups Vinstue samledes fans søndag eftermiddag over en kold flaskeøl og masser af smøger, for på Kim Larsens foretrukne værtshus må man selvfølgelig godt ryge.
 

Det står skrevet med spraymaling

Ja, den er god nok. Som ud af det blå dukkede Kim Larsens ansigt op på ydersiden af plankeværket til Christiania i løbet af søndagen, malet i spraymaling af en endnu ukendt kunstner. Maleriet er ledsaget af teksten ’Tak for sangen’. Smukkere – og mere velvalgt – hyldest skal man lede længe efter.

Afskedsbrev fra statsministeren

”Baggårdskatten har slentret sin sidste tur over Christianshavns brosten. Det gør mig så trist.”
 
Sådan starter Lars Løkke Rasmussens afskedsbrev til Kim Larsen, som desuden også kommer omkring sangerens protest mod rygeloven, hans ’nej tak’ til Ridderkorset og hittet ’Kvinde Min’. Desuden har en lang række af andre politikere, heriblandt Mette Frederiksen, Margrethe Vestager og Anders Samuelsen, skrevet et par ord på de sociale medier i Kim Larsens minde.

Læs resten af brevet på Lars Løkkes facebookside.

Gasolins Franz Beckerlee siger farvel

Dybfølte ord fra Kim Larsens tidligere kollega og ven fra de gode, gamle Gasolin-dage.

Et mindeshow til vores nationalskjald

Det bliver med danske musikere, som fortolker Kim Larsen-sange, DRs ensembler og masser af pomp og pragt i bedste sendetid, at DR minder Kim Larsen. DR vil ikke afsløre mere, end at det bliver en fejring af det musikalske aftryk, han har sat på det danske samfund. Vil du vide mere, må du se med på søndag d. 7. oktober kl. 20.

LÆS OGSÅ: Da Kim Larsen sendte brev til Mikael Bertelsen

LÆS OGSÅ: Oliver Bjerrehuus: ”Jeg er verdens bedste dårlige far”

LÆS OGSÅ: En dag med døden