PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Detalje i det nye afsnit af Game of Thrones kan rykke afgørende ved magtbalancen

Foto: Rex Features

Detalje i det nye afsnit af Game of Thrones kan rykke afgørende ved magtbalancen

Seriens seneste afsnit har fået fans verden over til at gætte på, hvad udslaget af kampen mellem De Hvide Vandrere og Daenerys drager kommer til at betyde fremover.

Advarsel: Flere spoilers forekommer i nedenstående.

I det seneste afsnit af Game of Thrones kunne seriens mange fans se det, flere har ventet længe på: Daenerys Targaryens drager i kamp mod De Hvide Vandrere.

De Hvide Vandrere og Nattekongen løber med sejren i slaget, da dragen Viserion bliver dræbt af et spydkast fra selveste kongen. Viserion bliver trukket op fra den frosne sø, og Nattekongen rører ved skabningens hoved. Dragen åbner herefter øjnene - og nu har de den isnende blå farve, som er et af kendetegnende for vandrerne.

Fans har siden konspireret over, hvad den dramatiske afslutning på afsnittet kan betyde, skriver Business Insider Nordic. Nogle af teorierne går på, at Viserion nu er blevet De Hvide Vandreres slave på samme måde som den isbjørn, der angriber Thoros tidligere i samme episode. Andre mener derimod, at dragen kan være blevet en del af selve De Hvide Vandrere.

Sidstnævnte teori trækker på tidligere afsnit i serien. I afsnittet “Hardhome” fra sæson fem rørte Nattekongen nemlig ikke direkte de døde, da han forvandlede dem til vandrernes slaver. Han rører derimod Crasters baby, da han står med barnet i armene i anden sæson - og her bliver barnets øjne blå.

Eftersom Nattekongen rørte dragen i det seneste afsnit, mener nogle derfor, at han er blevet en Hvid Vandrer-drage. Hvis det er tilfældet, kan det betyde, at Viserion kun kan blive dræbt med drageglas eller Valyrisk stål og ikke blot med ild, eftersom Hvide Vandrere tidligere i serien er gået direkte gennem ild uden konsekvenser.

Hvad Nattekongen kan og vil bruge dragen til står dog uklart hen. Det største spørgsmål har her blandt seerne har været, om Viserion nu er en “isdrage”. George R.R. Martin, forfatteren bag Game of Thrones-bøgerne, har tidligere nævnt disse skabninger i bøgerne. I “A World of Ice and Fire” beskriver han dem således:

“Disse kolossale bæster, mange gange større end dragerne fra Valyria, menes at blive lavet af levende is, med øjne af blegt, blåt krystal [...]. Hvor normale drager (hvis nogen drager kan siges at være normale) ånder ild, ånder isdrager tilsyneladende kulde, en kulde så forfærdelig at den kan fryse en mand midt over ved et hjerteslag,” står der i bogen.

Som Martin dog også selv skriver i ovenstående, er isdrager en anden race end “normale” drager, og det er derfor usikkert, om vi vil kunne se Viserion ånde kulde fremover.

Afsnittet sluttede på højeste spændingsniveau med dragens isblå øjne, og seriens fans må derfor vente til næste afsnit for at få svar på, hvordan Nattekongen vil bruge sit nye våben. Uanset hvad er det dog næppe et udfald, der er særligt positivt for de levende.