Eminem på Roskilde Festival
Foto: Getty Images

Eminem på Roskilde Festival

Første koncert i Danmark nogensinde: Eminem nyt hovednavn på Roskilde Festival

Endelig! Eminem indtager Orangescene på årets Roskilde Festival.

Det skulle tage hele 22 år og ni albums, før Eminem omsider giver koncert i Danmark.

Roskilde Festival har netop præsenteret Eminem som nyt hovednavn. Spilledagen er også afsløret.

Den amerikanske rapper får Orange Scene onsdag 4. juli, hvilket bliver en af hans få europæiske koncerter til sommer.

Hos Roskilde Festival er man helt oppe at køre over, at man får verdens bedst sælgende rapper til landet.

"Vi har forsøgt at få Eminem til Roskilde Festival hvert eneste år siden årtusindskiftet, så det er nærmest helt ubeskriveligt, at det endelig lykkes for os her i 2018. Jeg kan ikke komme i tanke om et større scoop end at få ham på årets plakat, og jeg var lige ved at knibe en lille tåre, da jeg endelig fik det bekræftende opkald," siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, i en pressemeddelelse.

"Eminem har om nogen bragt hiphoppen ud til den brede befolkning verden over, og hans betydning for musikken igennem de sidste to årtier kan ikke overdrives."

"Hans koncerter har været fåtallige og eksklusive gennem årene, hvilket også er grunden til, at vi har måttet ventet så længe på en dansk optræden. Men han understregede sidste år på Reading-festivalen i England, at han er i stand til at lægge en festivalplads ned med en fuldstændigt medrivende optræden. Og før han står på scenen på Roskilde Festival, når han at spille sig varm med en række shows i USA. Så alt tyder på, at han bliver et perfekt match med Orange Scene," fortsætter han.

45-årige Marshall Bruce Mathers, der er Eminems borgerlige navn, skulle oprindeligt have spillet i Parken i 2005, men endte med at aflyse sin Europa-turné dengang på grund af udmattelse.

Det vil heller ikke være første gang for Roskilde Festival, at en rapper aflyser en koncert, hvis Eminem gør det. Sidste år gjorde gruppen A Tribe Called Quest det – ligesom Drake og mange andre tidligere har meldt afbud.

Vi håber, at vi kan regne med Eminem denne gang!

Eminem udsendte i december albummet 'Revival':