Esben Bjerre: “Det er som om, at enten skal du bo i et bæredygtigt landbrug eller også skal du købe en gammel tank og ryge cigarer. Jeg tror, at der er et sted midt i mellem.”

I den nye videoserie ’På vej med Esben Bjerre’ agerer radio- og tv-vært Esben Bjerre chauffør for en række kendte mennesker, herunder svømmeren Pernille Blume, meteorologen Jesper Theilgaard og e-sportsstjernen Peter ’dupreeh’ Rasmussen, hvor de taler om alt fra karriere og liv til sport og bæredygtighed.

Esben Bjerre har på mange måder fået et af sine drømmejobs. Han skal køre en række kendte mennesker fra A til B i den nye Audi e-tron, hvor han samtidigt får mulighed for at spørge ind til deres liv, karriere og tilgang til bæredygtighed, som efterhånden er blevet et af de helt store emner både i den nationale og internationale debat.

“Man kan jo ikke gå en dag uden at læse 10 overskrifter om bæredygtighed, vores kødforbrug og klimaforandringerne. Alt har efterhånden fået det her lag ind over sig og det tror jeg, er en god ting, fordi det på en eller anden måde berør alle vores livsvalg,” siger Esben Bjerre.

Første køretur i videoserien er med svømmeren og OL-guldvinderen Pernille Blume, der har over 100.000 følgere på Instagram. Hun tænker meget over, hvad hun deler, især når det handler om bæredygtighed:

Hvis jeg siger, at jeg gør noget for klimaet, så fordi jeg fx flyver rigtig meget, så er der mange, der er hurtige til at pege fingre og sige: ’Du skal ikke sige noget. Du sviner hele jordkloden til.´,” fortæller Pernille Blume.

Den sidste af køreturene i videoserien er med meteorologen Jesper Theilgaard, der fortæller, at snakken om klimaforandringerne allerede begyndte i 1980erne.

“Jeg kan huske, at tilbage i 1980erne, hvor vi havde nogle ret kolde vintre, snakkede vi en del om, at hollænderne var begyndt at bygge diger, fordi de forventede, at vandstanden ville stige på grund af klimaforandringer. Og der var Danmark jo slet ikke på vej til noget som helst. Vi tænkte bare, at de er skøre de hollændere. Men det var der, diskussionen så småt begyndte,” fortæller Jesper Theilgaard.

Ifølge Esben Bjerre er det vigtigt at huske på, at selvom man ikke omlægger sit liv til at være komplet bæredygtigt, kan man stadig gøre noget.

“Det er som om, at du enten skal bo i et bæredygtigt landbrug eller også skal du købe en gammel tank og ryge cigarer. Jeg tror, at der er et sted midt i mellem, hvor langt de fleste af os mennesker er, og hvor man skal prøve at finde ud af, hvad man kan gøre. Det kan jo indgå i næsten alle de valg, vi tager fra vores el-pære, og hvilken pensionsopsparing vi har, til hvilken bil vi kører i,” siger Esben Bjerre.

’På vej med Esben Bjerre’ - Trailer

Se andet afsnit af ’På vej med Esben Bjerre’ med Peter "dupreeh" øverst i artiklen. 

Første afsnit med Pernille Blume

Andet afsnit med Peter "Dupreeh" 

Tredje afsnit med  Jesper Theilgaard

Føg med på denne URL og på Euroman Facebook for videoerne.