På catwalken til modeuger verden over kan du spotte det næste halve og hele års største tendenser, hvis du vil være først med det sidste nye. Men hvis du egentlig bare gerne vil vide, hvad der er populært lige her og nu, så er Google, som så mange gange før, din bedste ven.

Den amerikanske tech-gigant har netop udgivet den årlige Google Fashion Trend Report; en rapport, der viser, hvad søgemaskinens mange millioner brugere i USA og Storbritannien søger på og shopper på nettet.

Der er tale om enorme mængder data, der tilsammen giver et omfattende og detaljeret billede af de seneste forbrugertendenser, når det kommer til mode. Og der er ingen tvivl om, hvad der er den suverænt største modetendens i 2016 ifølge Google:

1. Bomberjakken
Bomberjakken er årets absolut største hit, som vi også skrev tidligere på året. Det sidste år er antallet af søgninger på 'bomber jacket' steget med mere end 500 procent, mens også søgninger på 'black bomber jacket' og 'bomber jacket men' er eksploderet.

Googles rapport viser, at tendensen så småt begyndte at tage fart allerede sidste sommer, men det er i år, at den for alvor er slået igennem takket være berømtheder som Kanye West og David Beckham, der ifølge rapporten er de navne, som oftest dukker op sammen med søgninger på bomberjakken.

Ikke overraskende er sort og olivengrøn de mest efterspurgte farver, mens det er værd at notere, at pink (!) bomberjakker til mænd tilsyneladende er kraftigt på vej frem.

2. Ripped jeans
En anden stor tendens ifølge Google er jeans med huller på knæ og lår. Søgninger på 'ripped jeans' og 'ripped black jeans' er steget med over 100 procent siden sidste år, og dermed ser de hullede jeans kun ud til at blive mere og mere populære.

Hvide jeans er fortsat i høj kurs, mens det er mere overraskende, at cargo- og hørbukser også så småt er på vej frem – i hvert fald hvis man spørger Google. Men din far og onkel bruger selvfølgelig også søgemaskinen.3. Sportstøj
Det kan heller ikke komme bag på nogen, at sportstøj, som visse marketingtyper i modebranchen ynder at kalde 'athleisure', fortsat er et hit. Antallet af søgninger på 'sweatshirt' er steget med mere end 500 procent, mens også polo shirts, hvide T-shirts og windbreakere er blevet mere populære ifølge rapporten.

Til gengæld skal du holde dig væk fra skjorter i flannel og denim ifølge Google. Søgninger på begge dele har været faldende det sidste år, viser rapporten.

LÆS OGSÅ: Mode-cheferne: 11 jakker du ikke kan komme udenom i 2016

LÆS OGSÅ: De 6 vigtigste tendenser fra årets modeuge i København

L
ÆS OGSÅ: 11 favoritter fra H&M's nye efterårskollektion