Christian Grau tester den nye Jaguar F-Pace scroll-down

Christian Grau tester den nye Jaguar F-Pace

Trods smukt design og fine køreegenskaber fik Jaguar F-Pace aldrig en stor bid af SUV-klassen. Nu er den tilbage med et omfattende facelift, som blandt andet byder på en attraktiv plug-in hybrid-version. Christian Grau ser, om det rækker til at tage bilen ud af outsiderrollen.

Af Christian Grau
Foto: PR
Motor Euroman

Gå ned ad enhver velbeslået villavej, og du vil se Q5’ere, XC60’ere og X3’ere i indkørslerne. Hvor blev Jaguar F-Pace af i den kontekst? Den holder hos de få, der gerne vil skille sig ud og ikke gad at spendere en formue på en Maserati Levante eller en Porsche Macan. Synd, for F-Pace har alle dage været blandt klassens smukkeste og mest sporty biler.

Måske var det den første generations mindre vellykkede kabine, eller måske var det Jaguars blakkede omdømme fra tidligere, der satte grænsen trods en skarp prissætning tilbage i 2016, da bilen blev præsenteret. Nu er der under alle omstændigheder en ny version på gaden, og den fortjener bestemt en chance mere. Betragtet udefra er F-Pace stadig flot og nutidig at se på.

Se, hvad vi ellers skriver om: Biler og Test