Lysforurening er med til forhindre os i at opleve det absolutte himmelbillede, i hvert fald når man befinder sig i en by. Søger du derimod langt nok væk fra storbyen, er det muligt at få øje på en formidabel stjernehimmel, såfremt det altså er skyfrit.

Og hvornår så du egentligt sidst nydt en rigtig betagende stjernehimmel?

LG ved, at kun få af os får sat nok pris på naturen, da den travle hverdag har det med at tage over. I forbindelse med deres seneste fjernsyn, LG OLED TV, har LG lavet en kampagne med formålet at vise folk, at det ikke længere er nødvendigt at tage ud i naturen for at værdsætte den.

Kampagnen fandt sted i Island’s hovedstad, Reykjavik, midt om sommeren, hvor der er lyst næsten døgnet rundt. Island er kendt som nordlysets hovedstad, da det om vinteren er the place to go, når det smukke nordlysfænomen kan opleves. Om sommeren er problemet desværre, på grund af de lange døgn, at der ikke er noget nordlys at få øje på.

LG fik derfor idéen til at simulere nordlyset midt om sommeren i Reykjavik på en kæmpe LG OLED storskærm. Hele arrangementet var naturligvis ledsaget af kendte islandske kunstnere som blandt andet Ásgeir og GusGus, der kunne akkompagnere det storslåede fænomen med storslået musik.

Følgende levende billeder giver formentligt en bedre illustration af, hvordan LG-eksperimentet rent faktisk tog sig ud.

 

Den teknologi som LG har udviklet, er på et så højt niveau, at det efterhånden er blevet svært at skelne mellem virkelighed og virtual reality.