Når det kommer til indretning af vores hjem, søger vi tilbage i tiden for at hente det velkendte tilbage og byder naturen indenfor i varmen. 

”Efter nogle år, hvor plastik og andre kemisk fremstillede materialer var populære, søger vi nu ud i naturen for at bruge materialer som træ, læder, glas, sten og planter i hjemmet. Det handler om at gå tilbage til det, vi ved fungerer, og som er godt for miljøet og os selv," siger Trine Nørgaard, der er stylist og redigerende på boligmagasinet Alt Interiør. 

Vi ser to forskelllige populære indretningstile, som begge kigger tilbage i tiden.

Der er den store 70’er-bølge, som ifølge Trine Nørgaard indbefatter mørke træmøbler, brunt læder og masser af velour. Hvis man synes, at det bliver for bombastisk, kan man vælge at hoppe på den minimalistiske og mere afdæmpede stil med lyse møbler og masser af hvidt. 

Samme historie udspiller sig, når det kommer til de stole, som er populære for tiden. 

”Træstole må gerne kombineres med læder og flet. Det er især designklassikerne, som er fremme i tiden, da vi generelt vejer kvalitet frem for kvantitet, og samtidigt må stolen meget gerne have en god historie at fortælle,” siger Trine Nørgaard.

Selvom det gode gamle håndværk hitter, som det også gør i mode og i vores madlavning, bliver der også tænkt fremad. Her er den nye tendens at designe møbler, som kan foldes helt sammen, så man kan gå ind fra gaden og købe en sofa med hjem. 

”Det er praktiske møbler til vores nomade-livsstil, hvor vi er glade for at flytte fra sted til sted og generelt indretter os på mindre plads i storbyerne,” siger Nicola Kragh Riis, der er bolig redaktør på Alt For Damerne og Boligliv. 

Euroman.dk har samlet 11 stole, der vil passe godt rundt om spisebordet i et moderne hjem.


Ferm Living
Herman Chair til 2.249 kr. Menu Synnes Chair til 2.995 kr. Muuto Cover Stol til 3.695 kr.  Menu Afteroom Stol til 1.700 kr. Mio Holger Stol til 730 kr. Børge Mogensen J39 til 2.750 kr. Norman Copenhagen Just Chair til 1.699 kr. 


Hans J. Wegner CH24 Y Stol til 8.239 kr. Ejvind A. Johansson J67 til 1.699 kr. Please Wait to be Seated SE68 til 3.785 kr. Gubi Coco Dining Chair til 3.295 kr. 

Et godt tip til at købe brugte designklassikere er at besøge Everclassic.com eller lede efter møblerne på Den Blå Avis og Lauritz.com. 

LÆS OGSÅ: 10 stole der ikke mister værdi

LÆS OGSÅ: 13 stærke beviser på at bomberjakken vil dominere foråret

LÆS OGSÅ: De største fejl mænd begår i indretning