6 vine under 200 kr.

6 vine under 200 kr.

Vi elsker vin, og her er seks styk som vi synes du skal smage - alle sammen under 200 kr.

Verduno Pelaverga Speziale 2012, Fratelli Alessandria. Italien

Hørt om den før … pelaverga … nej, vel? Jeg sætter uendelig meget pris på mangfoldighed og bliver glad i låget, når de sjældne sorter melder sig i kampen. Strengt taget har jeg hørt om den før, for i barolokommunen Verduno bor Burlotto, og hans udgave har jeg for nylig stiftet bekendtskab med. Druen er lige så gammel som nebbiolo og findes kun i to landsbyer i Piemonte, Verduno og Saluzzo. Lokalt går der skrøner om potensfremmende effekter ved druen, fordi verga på spansk betyder … genitalier. Alessandria gør sit til at fremme druens kendisfaktor. En aldeles transparent lys rød farve, nærmest pjasket udseende, men lad dig ikke narre. Lys tyttebærsaft, tyndt blandet sommerbærsaft med jordbær, krydret med vild peber og tydelig spidskommen, meget speciel duft, interessant, syredrevet, vildt syret og med forbavsende teagtig, gnaven tannin. Jordbærsaft og te på én gang. Drik den afkølet til fed mad. Anlæg fuldskæg, og stryg håret tilbage – det her er hipstervin.

Pris: 119 kr.

viniportugal.dk  

Fortsætter på næste side... 
Atlantis 2012, Estate Argyros, Santorini. Grækenland

Assyrtiko, aidani og athiri – det lyder som oldgræske sagnhelte eller persongalleriet i ’Game of Thrones’, men det er blot indfødte hellenistiske druesorter. Vindyrkning på Santorini er en varm foreteelse, og de færreste kendte europæiske sorter kan klare sig dér, undtagelsen er muscat. Blindt ville jeg aldrig have gættet på det græske øhav, men nærmere Østrig eller Loire. Atlantis har frisk, sommerlig disoveryæble i duften, umoden pære, masser af charme og livlighed, ren forfriskende saftighed på tungen, syre, den optræder læskende – som en farlig drik. Lime i eftersmagen og saltsten. Virkelig god hvidvin, særegen og alligevel mainstream.

Pris: 120 kr.

propperiet.dk  Carmignano Montalbiolo 2009, Ambra, Toscana. Italien

Ambras flagskib. Dyb sort, let drys af koks over kirsebær og tranebærlikør. Malurt og Campari, aromatiske urter, jern og blod. Carmignanos mineralitet og tanninstruktur bliver understreget her. Den får næsten barolonoter af tørrede rosenblade og sorte teblade. Kolossalt korpus, som aldrig får overbalance. Eneste anke er årgangens lidt alkoholiserede stil, men det overlever man. 70 % sangiovese og resten fordelt mellem cannaiolo og cabernet. Formidabelt godt køb til introprisen – skynd dig, før introen er slut!

Pris: 139 kr. v./6 fl.

dvin.dk  Riesling Sekt 2011, Weingut Trenz, Rheingau. Tyskland

Strågylden med fine livlige bobler, tydelig riesling aroma med lime og kridt, ren og let skalpræget, antydet gær. Smager klart af rheingau med bobler, herlig livsbekræftende glædelig drik med rieslings liflige let licthiagtige præg og anis og ananas. Druetypisk og geografisk tro, men ikke dyb og kompleks. Glem alt om Henkell Trocken, tysk mousserendes svøbe – Trenz laver sensommervenlig sodavand for voksne. Champagne bliver det ikke, men mindre kan gøre det – umiddelbarhed har aldrig været skidt!

Pris: 169 kr.

vinogvin.dk  Waterstone Cabernet Sauvignon 2010, Napa Valley. USA

Lakridspulver og lak i næsen! Faktisk en ret særpræget næse indledningsvis, men den skal have noget luft, hvorefter den træder meget elegant frem. Vi er ikke ude i en solmættet Parker-basse, men mere bordeaux af den gamle klassiske skole, dvs. solbær, cigarkasse, chokoladenoter og et godt taninbid. Efter den lidt pudsige intro ender man med et virkelig godt glas vin – ikke billigt, men man skulle nok ha’ betalt mere, hvis det rent faktisk havde været bordeaux!

Pris: 175 kr.

americanwine.dk  Fritz Wassmer Sp ätburgunder ”M” 2009, Baden. Tyskland

Wassmer er relativ ny på den tyske rødvinsscene – familien gjorde sig især i asparges, jordbær og andre landbrugsafgrøder, før Fritz Wassmer i slutningen af 90’erne tabte sit hjerte til pinot noir efter at have arbejdet på Domaine de la Romanée Conti, intet mindre. Der er vi så ikke helt her, naturligvis ikke, men mindre kan også snildt gøre det. Det er meget ren og rank pinot aka spätburgunder – saftmættet og læskende med nuancer af skovjordbær og et strejf af jordbund og lidt stald, men helt uden det lidt (for) sødmefulde, især californisk pinot kan have. Et rigtig godt køb.

Pris: 180 kr.

loegismose.dk  
__________

SE OGSÅ: 9 røde flasker
SE OGSÅ: 9 hvide flasker

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Vin og Mad