Chokolade – en mørk type af god kvalitet – til pynt
Mandler – til pynt
Smut mandlerne, og hak dem fint.
Bland det bløde smør med sukker i en skål, og tilsæt de finthakkede mandler og derpå æggene.
Pisk det hele sammen, og tilsæt mel til sidst.
Hæld mandelmassen ud i en tærteform beklædt med tærtedej (se opskrift herunder), og bag tærten ved 180 grader i 35 minutter.
Når tærten er færdigbagt, fordeles en ganache (opskrift herunder) henover med en kniv eller en dejskraber. Så sættes tærten i køleskabet i minimum 2 timer og dekoreres til slut med hakket chokolade og ristede, grofthakkede mandler inden servering.
200 g mel
80 g flormelis
80 g usaltet smør
1 æg
Rør mel, flormelis og smør skåret i små tern. Ælt, indtil massen er homogen, og rør herefter ægget i.
Lad dejen hvile i 1 time.
Rul den ud, og beklæd en tærteform med den. Stik huller i bunden med en gaffel.
12 cl fløde
1 spsk. honning
100 g chokolade 70%
30 g usaltet smør
Kog fløde med honning, og hæld blandingen over den revne chokolade. Pisk massen sammen, og tilsæt smørret i små tern. Pisk til chokolademassen er jævn.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.