Mads Cortsen: ”Hvis man tager i betragtning, at vi serverer over 20 kilo caviar om året, er det virkelig sjældent, at jeg selv spiser det'

Mads Cortsen: ”Hvis man tager i betragtning, at vi serverer over 20 kilo caviar om året, er det virkelig sjældent, at jeg selv spiser det"

25-årige Mads Cortsen har med sit private dining-koncept på få år bragt fine dining hjem i stuen hos den almindelige dansker. Her fortæller han om spyfluer i hakkebøffer, surt slik, og hvorfor private dining er fedt.

Offentliggjort

Hvad har været dit bedste måltid?

”I 2018 besøgte jeg The Fat Duck i Berkshire i England for første gang. Den er ejet af den verdensberømte kok Heston Blumenthal, og siden jeg var teenager, har den fascineret mig. Ofte når man har fulgt noget så intenst, kan det være svært at indfri de høje forventninger, der igennem årene har hobet sig op, men det var slet ikke tilfældet her.

Hver gang jeg besøger internationale stjernerestauranter, gør jeg det med min tro følgesvend Nicolaj. Vi havde en frokostreservation, men dagen inden havde vi været ude til sent, og det var ikke gået op for mig, at restauranten lå uden for byen. Da vi vågnede, sejlede vi stadig, og vi endte med at komme en halvanden time for sent til vores reservation.

Retterne er svære at beskrive, for det er så eksperimenterende, at det er noget, man skal opleve. Vi fik blandt andet et tebrev med oksebouillon og en kande med varmt vand, som så skulle opløse tebrevet. Vi fik også en svævende pude til dessert, der kunne lade sig gøre på grund af nogle elektromagnetiske felter, de havde skabt omkring den.