Opskrift: Sådan laver du ’Ravioli’ med gedefriskost à la Kasper Tind Hasse/Falsled Kro

Hertil brændt fløde med Sort himmel samt smørkogte løg og sennepsvinaigrette.

printer Print
  • 1 dl gedefriskost
  • Aromatiske krydderurter
  • Citronskal
  • Sort peber
  • Havgus
  • Sankthansurt
  • Strandsennep
  • Syltede ramsløg

Ostesauce

  • 4 dl fløde
  • Kærnemælk
  • Grov sennep
  • Salt
  • Peber
  • Sort Himmel
  • Citronsaft

Vinaigrette

  • 3 citroner
  • Sukker
  • Rapsolie
  • Salt
  • Peber
  • 1 dl bornholmsk sennepskorn
  • Æbleeddike
  • Bornholmsk æblemost

Bagte nye løg

  • 6 nye løg
  • Salt
  • Smør

Forret Kasper Tind Hasse.jpg

Sådan gør du

  1. Gedefriskosten røres med en masse blandede smagsgivende krydderurter, citronskal og knust sort peber.
  2. Havgus skæres tyndt på et mandolinjern i så store stykker som muligt. Udstikkes efter ønske, og urtecremen kommes på, som var det en ravioli og lukkes med 1 skive Havgus ovenpå. 
  3. Der toppes med sankthansurt, strandsennep og syltede ramsløg (medbragt fra Falsled, syltet sidste år).
    Hertil gives en ostesauce og en vinaigrette samt bagte nye løg.

Ostesauce

  1. Fløde reduceres på en meget varm pande, til den begynder at karamellisere og tage farve under konstant omrøring.
  2. Cremen samles i en skål med en smule kærnemælk, smages til med grovkornet sennep, salt, peber, fintrevet Sort Himmel og et par dråber citronsaft. 

Vinaigrette

  1. Citronerne halveres, dyppes i sukker og kommes på en varm pande, til de begynder at få karamelkarakter.
  2. Juicen presses af dem, og der tilsættes samme mængde rapsolie.
  3. Smag til med salt, peber, kogte sennepskorn, æbleeddike og æblemost.

Bagte nye løg

  1. Rens og halvér løgene.
  2. Kog dem møre i letsaltet vand med smør. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Gastronomi