Det er svært at komme udenom: at tage i Parken for at se det danske herrelandshold i fodbold spille ender ofte ud i øl, øl og atter øl. Derfor er det afgørende – hvis du altså har i sinde at kunne huske noget fra kampen og ikke kaste op på rækken foran dig – at få lagt en ordentlig bund, inden du kaster dig over de gyldne og måske også lidt sjappede dråber fra nationalarenaens boder.

Man kan selvfølgelig klare det hurtigt med en durumrulle, pizzaslice eller lignende fra et af de mange steder i nærheden, men du kan også gøre en lille smule ekstra ud af det og få stillet sulten på en restaurant. Men hvilken skal man så vælge? I et forsøg på at skabe et nogenlunde overblik i Københavns vildtvoksende madjungle har vi opsat en række kriterier, der i vores øjne er nødvendige at leve op til, når man skal være et godt opvarmningssted til Parken:

  1.  Stemningen må ikke være for formel: Hvis man har lyst til at iklæde sig en landsholdstrøje, skal det ikke være et sted, hvor den røde trøje vender rystende hoveder.
  2.  Det skal være muligt at reservere bord: Der er ingen stemningsstopper som at en time i kampstart skulle cykle Østerbro febrilsk rundt efter et ledigt bord, for til sidst at komme til den erkendelse, at det kun findes på McDonald’s på Østerbrogade.
  3.  Der skal være ølstemning: Jovist, vin og cocktails er fint, men skal der være fest, så lad der være fest, og lad den fest bestå af pilsner.
  4.  Det skal ikke være et sted, hvor tingene tager en evighed: Med kampstart 20.45 siger det næsten sig selv, at det ikke må være et sted, man skal blive siddende hele natten for at kæmpe sig igennem 12 sharings.
  5.  Det skal ligge i en passende afstand til Parken: Vesterbro er afgjort for langt væk. Gasoline Grill, der ligger i hjørnet af Parken, er afgjort for tæt på. Den rette placering skal findes et sted midt i mellem: ikke oven i alle de andre fodboldfans, men heller ikke så langt væk, at man efter endt måltid skal ud på et mindre eventyr.

Vi har fundet otte gode bud på restaurant, der indfrier disse krav:

Mæxico

På Mæxico hersker den uformelle stemning, og den mexicanske mad giver rig mulighed for at få vækket minderne om dengang i ’86…

Priserne er fornuftige, og der er både mulighed for at stille den lille, mellem og store sult. Hvis man er i rigtigt godt humør, kan man vælge at bestille ad libitum, hvor man i to timer og for kun 399 kroner får alle de tacos og drikkevarer, man kan ønske sig.

Guldbergsgade 3

2200 København N

Omar

Dejligt tæt på Parken ligger Omar, der har delemad en masse, hiphop i højtalerne og god stemning. Der er tilpas højt tempo, og man behøver altså ikke at sidde og kalkulere risikoen i tidsaspektet ved at bestille endnu en svampetoast til bordet.

Refnæsgade 32

2200 København N

Corsa Pizza

Hvad får man, hvis man kombinerer BLS og Hummel?

En ny landsholdstrøje.

Hvad får man, hvis man kombinerer Karl-Oskar Olsen og Cofoco?

Et pizzeria. Og et vældigt godt et af slagsen. På Corsa Pizza serveres gode napolitanske pizzaer til rimelige priser. Pizzaerne bages på blot 90 sekunder – der kan man tale om tidseffektivitet – og til tørsten kan du få italienske håndbajere såsom Birra Moretti.

Østerbrogade 56

2100 København

Bottega Estadio

Med udsigt til Østerbro Stadion ligger Bottega Estadio, søsterrestauranten til det uhyre velbesøgte Bottega Barlie i Indre By.

Bottega Estadio, som efter eget udsagn er en kombineret restaurant og vinbar, overtog Café Staffetens lokaler i 2021, hvor de siden har været garant for aldeles god stemning.

Gunnar Nu Hansens Pl. 9

2100 København Ø

Frank's Kro

På Frank’s Kro begynder den tidlige seating klokken 17.30, og bordet har man i to timer, hvilket altså efterlader en perfekt time og et kvarter til at cykle mod Parken og få én øl på Park Pub.

Menukortet består af god, gammeldags dansk mad: Det er fx muligt at få tarteletter ad libitum til forret, men man gør sig nok klog i at overveje at begrænse mængderne.

Fredensgade 11A

2200 København N

Captain H

Kinesisk BBQ møder den koreanske bistro i fusionskøkkenet på Captain H. Menukortet består af intet mindre end 74 retter, så der skal tages nogle valg, hvis man beslutter sig for at spise her. Det betyder dog omvendt også, at der minsandten er noget for enhver smag.

Blegdamsvej 106

2100 København Ø

Yellow

Over for Assistentens Kirkegårds gule mur på Kapelvej ligger spisebaren Yellow, der serverer mad af både den fedtede og mindre fedtede karakter. Spisebaren anbefaler 2-3 retter per person, og vi kan sige så meget, at det på ingen måde ruinerer dig. Øllene leveres af To Øl.  

Kapelvej 1

2200 København N

Hooked

Ingen ’Her skal du spise inden landskamp’-liste vil være fuldendt uden en restaurant, hvor man kan få en burger, og godt nok er det en fiskeburger, man kan få på Hooked, men det ændrer ikke på det faktum, at det er en burger.

Skal det gå rigtigt hurtigt og være rigtig uformelt, er seafood-restauranten et oplagt sted at gøre ophold, inden Parken kalder.

Nørrebrogade 59

2200 København N