4 personer
Råvareliste:
1 sort hummer a ca. 500 gram
2 æggeblommer
2 dl vindruekerneolie
2-3 spsk.  Æble eddike fra Gölles i Østrig 
1 dl hummer olie

Knus skroget fra hummeren og rist den hårdt i lidt olie, kom 1 tsk tomatpure og 1 fed hvidløg, 2 hakkede skalotteløg og 3 dl vindruekerneolie på og kog i 20 minutter, sites, om ikke alt bliver brugt kan det gemmes på patentglas på køl.

1 dl hasselnød olie fra Ölmühle Fandler i Østrig
1 stk Belle Boskoop æble
1 dl æblejuice
Lidt frisse salat

Maltboller:
300 gram hvedemel
10 gram gær
7 gram maldon salt
2 dl vand
2 spsk. Flyende malt
50 gram hele hasselnødder

Fremgangsmåde: Start med at slå hummeren ihjel, tag kløerne af, pil kødet ud af halen i et stykke, kom det på et stykke film, drys med salt og peber og lidt olivenolie, rul stramt sammen til en pølse, damp ved 60 grader i 14 minutter og kom i isvand. Kløerne kommes op i 1 liter kogende saltet vand og der slukkes, lad dem trækker heri ca. 6 minutter, tages op og klip dem op og fjern kødet fra kløene og leddene, hakkes fint og kom i køleskabet.

Mayonnaiser: Lav en grund majonæse med æbleeddike, æggeblommer og vindruekerneolie, denne deles så i 2 skåle, hvor der i den en piskes hummerolie og den anden hasselnøddeolie, da har man en hummer majonæse og en hasselnød majonæse. Kom hasselnødmajonæsen på en lille sprøjteflaske, kom det hakkede hummerkød op i en skål og vend hummermajonæse rundt, så man får en god kødfuld hummersalat, smag til med lidt tabasco og citronsaft.  Lav maltbollerne dagen før, alt røres sammen og fordeles så i ca. 1 dl silpat forme, ca ½ dl i hver, de hæver op og bages ved 160 grader i 15-17 minutter, tages ud og fryses, når de er frosne skæres de på tyndt på en pålægsmaskine og tørres i ovnen ved 100 grader uden luft i ca. 30 minutter.

Ved anretning skæres hummeren i 12 skiver og æblet skælles og skæres tyndt på pålægsmaskinen eller mandolinen, kommes i æblejuice, så de ikke tager farve.  Pynt evnt. med lidt frisse eller feldsalat