Det skal være nemt at søge job i 2017. Det er missionen for den svenske virksomhed Uptrail, der vil hjælpe jobsøgende med at finde deres nye drømmejob, uden at de skal sende lange ansøgninger og CV.

”Vores vision er at gøre det muligt for folk at lede efter job, hvor end de er, på mobilen, på mindre end 30 sekunder,” siger Gustaf Winnberg, der er administrerende direktør for Uptrail, til Business Insider Nordic

Foto: Uptrail, PR

Uptrail er en mobilbaseret platform, hvor en ansøgning foregår ved, at den jobsøgende besvarer en række simple spørgsmål og vedhæfter sin LinkedIn-profil. Idéen er baseret på, at flere og flere leder efter jobopslag via deres mobil frem for på deres computer ifølge konsulentfirmaet Boston Consulting Group, og at folk i stigende grad finder arbejde gennem sociale netværk.

Ifølge Uptrail giver deres metode både flere ansøgninger og - mere overraskende - bedre kvalificerede ansøgere til de job, som virksomhederne slår op. 

Og noget tyder på, at det virker. Mange af de virksomheder, der slår job op på Uptrail, er startups og andre mindre virksomheder, men også store svenske virksomheder som Telia og IKEA har fået øjnene op for tjenesten. Lige nu kan man søge job inden for IT, salg, marketing og design.

Der er endnu ikke slået job op på Uptrail i København eller resten af Danmark, men hvis man ikke har noget imod at tage en tur over på den anden side af Øresund, er der række aktuelle jobopslag i Malmø. På sigt kan Gustaf Winnberg dog godt forestille sig, at der kan komme danske jobopslag på tjenesten.

"Vi ser stort potentiale i at udvide vores forretning til de øvrige skandinaviske lande, men vi har endnu ingen konkrete planer eller en tidshorisont for en udvidelse endnu," siger han.

LÆS OGSÅ: Jeremy har Danmarks stærkeste netværk: ”Jeg er en opringning væk fra alting”

LÆS OGSÅ: Håb for humaniora: Amerikansk milliardær forudsiger, at kreative medarbejdere bliver de mest efterspurgte i fremtiden

LÆS OGSÅ: Tommy Ahlers: "Mange iværksættere er nogle usikre overachievers, og det gælder også mig"