Banksy

Banksy-maleri solgt for rekordbeløb

Han er paradoksalt ikke meget for hverken pengene eller berømmelsen, men ikke desto mindre får hans værker stor omtale og går for store summer, når de kommer på auktion. Et maleri har netop indbragt over 80 millioner kroner.

Da det berømte Banksy-maleri ’Girl with Ballon’ blev solgt for omkring 8,5 millioner kroner, havde kunstneren lagt en mekanisme ind, der gjorde, at det blev makuleret og ødelagt. Den mulighed havde han ikke ved dette maleri, og det får altså stadig lov til at hænge på væggen hos den heldige ejer.

Der er ikke nogen forlydender om, hvem den heldige køber er, men auktionshuset Sotheby’s fortæller, at prisen blev så høj efter en kamp mellem 10 determinerede samlere i en 13 minutter lang budkrig. Prisen endte på omkring 82 millioner kroner, hvilket altså er en ny rekord og blev solgt langt over, hvad auktionshuset forventede. De havde vurderet, at det skulle gå for et beløb mellem 13 millioner og 17 millioner kroner.

Maleriet med titlen ’Devolved Parliament’ (udviklet parlament) forestiller det engelske underhus befolket med aber, og maleriets høje pris skal formentlig også ses i lyset af, at det er blevet meget aktuelt som en skarp kommentar til balladen om Brexit, der bliver gennemført i slutningen af oktober.

Maleriet er også Bankseys største på lærred og er næsten fire meter højt, og det blev allerede skabt for 10 år siden. Men det har for nylig været udstillet på Bristol Museum for netop at markere Brexit.

Hvis man vil blive klogere på Banksy, kan man læse vores nyligt offentliggjorte artikel om ham, hvor vi har mødt og talt med to danskere, der har mødt ham.

Se, hvad vi ellers skriver om: Banksy og Kunst