Det er efterhånden lidt tid siden, vi har set den afblegede hævner smide sine glubske rim, men Eminem er i den grad tilbage på alles læber efter sin optræden i forbindelse med BET Hip Hop Awards tirsdag aften.

I en eftertrykkelig freestyle begravede han Donald Trump. USA’s præsident fik blandt andet en bredside for sin bål og brand-retorik over for Nordkorea, og så kaldte den 44-årige rimsmed dybest set også verdens mest magtfulde mand for racist.

Videoen er skudt i et parkeringshus og optaget på forhånd. Foran et entourage af hårde negle lagde Eminem iført guldkæde ikke fingre imellem og spyttede flere hårde jabs ud.

Blandt andet kaldte hiphop-stjernen, der har et nyt album på vej, Trump “en kamikaze, der formentlig vil starte en atom-holocaust”.

Det er tv-stationen Black Entertainment Television, som står bag BET Awards, der hylder afroamerikanere og andre minoriteter i underholdningsbranchen. BET Hip Hop Awards, der sjovt nok hædrer entertainere og producere inden for hiphop, blev første gang afholdt i 2006.

På det seneste har Donald Trump brugt meget tid på at lægge sig ud med stjernerne i NFL, fordi nogle af spillerne har nægtet at stå op under nationalsangen i protest mod politivold og sociale uligheder i USA. Det gik heller ikke ubemærket hen i nedslagtningen.

”Når han angriber NFL, så vi koncentrerer os om det i stedet for at tale om Puerto Rico eller våbenreformer for Nevada. Alle de her forfærdelige tragedier, og han keder sig og vil hellere skabe en Twitter-storm med Packers,” lyder det blandt andet, inden han slutter af med at stikke næven i vejret i solidaritet.

Du kan se videoen her.