Her er de vildeste scener, dygtigste skuespillere, mest ikoniske replikker og bedste titelmelodier i James Bond-filmene gennem tiden scroll-down

Her er de vildeste scener, dygtigste skuespillere, mest ikoniske replikker og bedste titelmelodier i James Bond-filmene gennem tiden

Bond-eksperterne Brian Iskov og Thomas Brunstrøm udvælger deres favoritter fra filmene om 007.

Af Sofie Valentin
Foto: PR, Getty Images og Shutterstock
Kultur Euroman

De mest ikoniske James Bond-skuespillere

Sean Connery

(1962-1967 og 1971)

Den skotske skuespiller har uløseligt vævet sit navn sammen med James Bond med sin præstation som 007. Connery er overjordisk cool. Ingen andre kan levere oneliners på samme tørre facon eller stige op fra et hav iført våddragt og nystrøget hvid smoking. Han er sexet, vittig, charmerende og farlig. Nobody does it better.

George Lazenby

(1969)

Det blev kun til en enkelt film for Sean Connerys afløser, men George Lazenby formåede alligevel at gøre sin sårbare og menneskelige fortolkning af Bond-karakteren så overbevisende, at rygterne om præmature stjernenykker på settet, og eftermælet som den forfejlede Bond blegner. Den australske skuespiller var fantastisk som action-helt i ’On Her Majesty's Secret Service’.

Daniel Craig

(2006-2020)

Der var skepsis blandt trofaste fans, da pilen pegede på Daniel Craig som den næste James Bond, men kritikerne fik hurtigt andet at tænke på, da Daniel Craig indtog rollen som den britiske spion og portrætterede ham med en kombination af mørk brutalitet og menneskelig sårbarhed. Det klædte Bond-rollen gevaldigt og skød for alvor franchiset ind i nye og mere moderne tider efter det dødvande, filmene var havnet i.

Pierce Brosnan

(1995-2002)

Brosnan fortjener cadeau for at være lige dele barsk og charmerende som 007, også selvom filmene i hans regeringstid som Bond ikke ligger i toppen af særligt mange lister. Pierce Brosnans Bond kunne i et og samme åndedrag nedlægge en fjende og en kvinde, men havde også en tendens til at blive en tand for charmant, og det var et tiltrængt skifte, da Daniel Craig overtog rollen. Alligevel har Brosnan fortjent vores kip med hatten.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Film og James Bond