Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Da jeg i sin tid studerede Retorik på Københavns Universitet, læste jeg sammen med Magnus. Magnus flyttede siden til Latinamerika og rapporterede hjem til blandt andre Weekendavisen, den ene uge om narkogangstere og kriminelle, den anden om livet på landevejen mellem hoteller efter den næste historier. Det har altid været fantastisk at følge Magnus' færd rundt i verden. Lige nu bor han i Danmark og graver for Jyllands-Posten, men jeg tør godt vove at påstå, at hans sidste udlandseventyr endnu ikke har været. En fornøjelse at byde Magnus velkommen herunder.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype? 

”Findes modstandsbevægelsen mod kokain stadig ikke? Det er egentlig underligt. Sniffer du kokain, er du skyld i, at byer ødelægges, og børn dør, og frihedskæmpere og uskyldige dræbes på hele kokainens rejse fra Andesbjergene over Europas containerhavne til København, hvor målinger i spildevand viser et øget forbrug. Kokain er ikke kun et livsstilsvalg. Det er objektivt set en meget egoistisk handling.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har? 

”Gamle, tømte telefoner, som jeg plejede at tage med til Venezuela. Jeg elsker Venezuela, men journalister er ikke så velkomne, og jeg kunne blive tvunget til at åbne min telefon ved hærens vejspærringer og lade dem gennemsøge den. Fly med kokain er lettet fra Hangar 1, præsidentens egen landingsbane. God presse tænker de måske ikke, at de ikke ville få. Fandt hæren på ens telefon tegn på, at man er journalist, var det ikke så godt. De fandt engang et foto på min rigtige telefon, hvor jeg står mellem cocamarkerne i Colombia på en reportagetur. De truede med at sende mig til deres snegleformede torturslot Helicoide. Så lærte jeg at rejse med en renset telefon. Jeg var i Latinamerika for Weekendavisen fra 2015-2020. Nu er jeg finansgraver på Jyllands-Posten. Jeg er ved at undersøge narkosmugleres infiltration af Mærsk og de store shippingfirmaer. Tips? 26221607! Det er den tændte ikke-tømte af mine telefoner.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på? 

”En togbillet til en havn ikke ret langt væk, som jeg har fået nogle interessante tips om. Himlen over Sorø er helt lilla. Jeg er på vej hjem.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til? 

”Hamborg, hvor min kæreste tager sangtimer. Sternschanze er et fedt kvarter. Man kan få en fænomenal vildsvine-currywurst, der er gode legepladser, og skal det være rigtig sjovt: en margarita på Jim’s Burrito.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Hvorfor er det sådan et akavet spørgsmål?”

Følg Magnus her.