Det føles ikke sådan endnu, men ifølge kalenderen er det forår. Med en ny sæson overvejer mange også at få en ny frisure. Men hvilken form skal du lade lokkerne blive klippet i?

Vi har spurgt to frisører om deres bud på frisurer, der holder – og hvad du formentlig skal holde dig fra.

Kim Wolff, Kipo
Blågårdsgade 10, 2200 København N

Warner Bros/Kobal/REX/Shutterstock

"70'erne kommer tilbage. Tænk Clint Eastwood i filmen 'Dirty Harry'. I siderne skal håret stritte lidt udover ørerne, nakken skal være fyldig, og på toppen skal det have en vis længde og være strøget tilbage. Frisuren kræver, at du skal have føntørreren frem, og det kan godt være grænseoverskridende. Du kan også vælge at sætte håret frem i stedet for, hvilket giver en blødere gryde."

”Bare her i dag har jeg fået to forespørgsler på farvninger. Den ene ville gerne have lidt grå toner for at se friskere ud. Efter en dårlig sommer og lang vinter virker det til, at flere mænd gerne vil gå foråret i møde og tør satse mere på at få noget lyst i håret i denne sæson. Det handler om at vælge en farve, så håret virker naturligt og ikke farvet."

“Du kan aldrig dømme faden (kortklippet i nakke og sider og længere på toppen, red.) for ude. Den kommer vi stadig til at se mange mænd gå rundt med, for den er en klassiker og passer til mange.”

Frisøren giver dumpekarakter til..

"'Øen' er yt. Du ved sådan en gadedreng-frisure, hvor du er helt karseklippet i siderne og hele vejen rundt og har en lille top på toppen. Det er bare en kedelig frisure og giver et ensformigt look uden de store muligheder."

Morten Delgado, Rodeo CPH
Østerbrogade 49, 2100 København Ø

"Jeg prøver at overtale mine kunder til at tage noget mere længde af på toppen. Der bliver nødt til at ske noget andet nu. Ellers har vi jo den samme frisure siden vores konfirmation. Jeg tror, at Brad Pitts frisure fra 90'er-filmen 'Se7en' bliver det 'nye' igen. I siderne 'point cutter' man, hvilket gør håret mere rodet, og der laves en lille bakkenbart, uden der går Playmobil i den. På toppen skal længden kun være en lille smule længere end på siderne."

”Et stort issue for mænd er deres høje tindinger. Mange tænker forkert og forsøger at skjule det med hentehår og kommer til at se ud som Svend Sved fra 'De grønne slagtere'. Faktisk skal mændene tænke modsat. Håret skal fremad, mens den lille ø mellem tindingerne til gengæld skal gøres superkort. På frisørsprog laver du det, som hedder 'low taper' og total 'skin fade', så du har noget mere hår at fade på i siderne og kan rede det frem. Dermed laver du en stil ud af, at du har høje tindinger."

Frisøren giver dumpekarakter til...

"'Mullet' a la Polle fra Snave med det lange nakkehår og en kortere top bliver aldrig populært igen. Der kommer stadig nogle mænd ind i butikken indimellem og vil have frisuren, men jeg siger altid til dem, at det bliver et absolut nej. Den var smart i 1980'erne, men i dag er det slet ikke sexet at se ud som en polsk fodboldspiller fra den tredje bedste række."

 

Foto: Stranger Things/Netflix

LÆS OGSÅ: Se Ruben Søltofts mest kiksede tøjstile gennem 6 billeder fra hans private fotoalbum

LÆS OGSÅ: Garderobesnak med David Mandel: "Min stil er så afdæmpet, at det ikke engang er normcore"

LÆS OGSÅ: Modeserie: 21 af de bedste danske mærker lige nu