11.580 kroner. For de penge ville nogen købe en all inclusive ferie - andre et par sko. 11.580 kroner er hvert fald gennemsnitsprisen på videresalg af Adidas NMD R1 red apple. Og det er generelt en yderst indbringende forretning at videresælge sneakers på internettet. Det amerikanske marked for førnævnte har ramt n milliard 

Highsnobiety har med data fra StockX og illustrationer fra Dan Freebairn lavet en liste over de sneakers med den højeste pris, når de er blevet videresolgt. I tillæg hertil har de også lavet en liste over de sko, der i alt har indtjent flest penge.

Listerne dækker over data fra den 1. juli til den 30. september 2016 og er baseret på salg af sneakers på eBay, der er udgået fra butikkerne. Og generelt må det siges at være en kamp mellem Nikes Jordans og NMD-modellen om at være de mest værdifulde og eftertragtede sneakers.   

FOTO: Dan Freebairn | Listen over de sneakers, der har været dyrest i videresalg på eBay i tredje kvartal af 2016

Der var kun 200 par af de sprøde NMD R1 red apple, og det er derfor måske ikke så mærkeligt, at det er lige deres videresalgspris, der er eksploderet.

Det iøjnefaldende ved listen er, at Adidas har slået Nike fuldkommen hjem på bare 18 måneder. Adidas ligger jævnt tungt på listen med syv ud af ti sneakers, mens Nike til sammenligning har et enkelt par Jordans til at varme syvendepladsen.

Da Highsnobiety begyndte at lave listerne i første kvartal af 2015, så listen fuldstændig modsat ud. Her var det nemlig Nike og deres Jordans, der dominerede i den eksklusive videresalgsverden.

FOTO: Dan Freebairn | Listen over de i alt mest indtjenende sneakers i tredje kvartal af 2016

Adidas har også haft nogle prominente navne til at være trækplaster på deres kicks det seneste års tid. Heriblandt Pharrell og naturligvis selveste Yeezus, der har forsynet Adidas med Yeezy Boost-modellen, der troner på førstepladsen af listen over de sneakers, der i alt er blevet smidt flest penge efter i tredje kvartal af 2016. Tallet ligger stille og roligt på omkring seks en halv millioner kroner.

Men Kanye har ikke slået Nike helt ud af loopet. For ud over de efterhånden ikoniske Yeezys, så er denne liste stadigvæk domineret af Nike og deres Jordan-modeller, der udfylder seks af pladserne på listen ovenover.

Listerne bliver ved med at blive lavet, så følg med i Nike vs. Adidas, Jordans vs. NMD kampen. Her kan du se listerne fra første og andet kvartal i år. 

LÆS OGSÅ: En eksklusiv kode til Kanyes ’Life of Pablo’-tøj er blevet lækket i dag

LÆS OGSÅ: 10 sneakerboots: Sådan holder du dig street i vinterkulden

LÆS OGSÅ: 15 bud på den perfekte uldfrakke til efteråret